Kalabalık bir heyet ile ocak binası önünde açılan fotoğraf sergisini gezen Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, "Biz ülkücülüğümüzden hep gurur duyduk. Bizim Ülkücülüğümüze kimse laf söyleyemez. Rahmetli Başbuğumuz için Sungurlu bir kale idi. Buradan rahmetle anıyorum. Allah mekanını cennet etsin. Biz hala onun izindeyiz. Dün neysek bugün de oyuz" şeklinde konuştu.
Buradaki arkadaşların çoğu 30 yıl 40 yıl bu davaya hizmet etmiş kişilerdir diyen Başkan Şahiner, "Bu insanlar bu davaya yıllarca hizmet etti, mücadele etti. Bizlerin ülkücülüğünü sorgulamak kimsenin haddi de değildir, hakkı da değildir" ifadelerini kullandı.
Rahmetli Alparslan Türkeş ile anılarını anlatan Başkan Şahiner, daha sonra fotoğraf sergisini gezdi.
Ziyarette hazır bulunan Ülkü Ocakları Sungurlu İlçe Başkanı Celal Kalınsazlıoğlu ise memnuniyetini dile getirerek, “Doğumunun 100. yılında 100 fotoğraf ile Başbuğ Alparslan Türkeş’ adlı fotoğraf sergimiz 28 Aralık Perşembe günü saat 17.00’de sona erecektir. Türk milliyetçiliğinin öncüsü Ülkücü hareketin kurucusu, Türk’ün son başbuğu Alparslan Türkeş Bey’in adı, mirası, fikirleri kıyamete dek var olacaktır. Başbuğumuz Alparslan Türkeş bedenen aramızda olmasa da fikirleri ve mirası milliyetçi-ülkücü Türk gençliğinin aklında, fikrinde ve yüreğinde ebediyen yaşamaya devam edecektir” dedi.

Editör: TE Bilisim