Göreve geldiği günden itibaren her zaman yardıma muhtaçların yanında yer alan ve ihtiyaçlarını karşılayan Başkan Şahiner, ilçenin Bahçelievler mahallesinde ikamet eden Meryem Karaaytu ve kızı Türkan Dumlupınar’ı evlerinde ziyaret ederek akülü sandalye hediye etti.
Doğuştan kas hastalığı bulunan Türkan Dumlupınar’ı evinde ziyaret eden Başkan Şahiner, aileyle bir süre sohbet ederek sıkıntılarını dinledi. Türkan Dumlupınar’ın sosyal medyadan arkadaşı olduğunu belirten Başkan Şahiner, "Kardeşim istisnasız her gün sosyal medya hesabı üzerinden gülücükler gönderiyor. Bende güne başlarken kesinlikle Türkan kardeşimin göndermiş olduğu mesajlara bakıyorum. Geçtiğimiz günlerde Meryem hanım bizleri ziyaret ederek kızımızın durumundan bahsetti. Bu konu karşısında elbette suskun kalamazdım, siparişimizi vererek akülü arabamızı getirttik. Bugünde kardeşimi ziyaret ederek kendisine bir sürpriz yapmak istedim" dedi.
Bundan 10 sene öncesine bakıldığında nüfusun yüzde 10’nu oluşturan engelli kardeşlerimizi toplum olarak bu kadar tanımıyorduk diyen Başkan Şahiner, "Toplumumuzun engellilere göstermiş olduğu bugünki ilgisine baktığımızda şartların gözle görecek kadar değiştiğini ve engelli arkadaşlarımıza olan duyarlılığın ortaya çıktığını görmekteyiz. Engellilerimiz, görmemiz gereken yok sayılamayacak bir gerçeğimizdir. Onların her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Sonuç olarak engelli arkadaşlarımız bizim insanımız, dolayısı ile Sungurlu Belediyesi ve şahsım adına engelli kardeşlerimizin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Onların sıkıntılarını kendi sıkıntılarımız olarak sayıyor ve onların yaşamlarını kolaylaştırmak için elimizden geleni yapamaya devam ediyoruz. Engelli arkadaşlarımızın her türlü sorunu bizim sorunumuzdur her zaman yanlarında olmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim