Başkan Şahiner, "Önümüzdeki sürecin çok daha iyi olacağına inanıyorum. Önümüzdeki günler Türkiye, Avrupa ve Dünya çapında düzenlenen karakucak güreşleriyle daha iyi başarılar elde edeceğiz. Türkiye, Avrupa ya da Dünya şampiyonu olup da Sungurlu’nun adını duymayan güreşçi yok. Sungurlu’nun böyle bir gerçeği var. O açıdan Sungurlu’nun havası ve ortamı, hocalarımızın da gayretiyle çocuklarımıza daha güzel başarıları sağlayacaktır. Başarı elbette önemli, ama asıl önemli olan ata sporumuzu yapmak. Peygamber efendimiz ata binmeyi, ok atmayı, güreşi ve yüzmeyi çocuklarımıza öğretmeyi tavsiye ediyor. Bizler bu düşünce ve düsturdan hiçbir zaman vazgeçmeyerek Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde Sungurlumuza bu başarıları getirerek güzel İlçemiz Sungurlu’nun adını Edirne Meydanlarında söylettikleri için şahsım ve belediyem adına çok teşekkür ediyorum" dedi.
Başkan Şahiner, "Bu başarılar elde ederek bizleri gururlandıran ve er meydanlarında Belediyemizin Bayrağını dalgalandıran tüm pehlivanlarımız adına en kısa zamanda yeni bir güreş salonu kazandırmak için çalışmalarımız bugün itibari ile başlamıştır. Güzel İlçemiz Sungurlu’ya ve pehlivan kardeşlerime hayırlı olması dileğiyle” ifadelerini kullandı.
Abdulkadir Şahiner’e sporcuları adına teşekkür eden Sungurlu Belediyesspor yöneticileri ise, “Bizleri Ata Sporumuz olan güreş müsabakalarında
yalnız bırakmayan, sporcularımıza yeni spor ve antenman sahaları yaparak gençlerimize ve sporcularımıza değer katan Sungurlu Belediyesi’ne minnettarız.” şeklinde konuştular. (İHA)
Editör: TE Bilisim