Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine tepkiler sürüyor. Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Sungurlu ilçesini ziyaret ederek demokrasi nöbeti tuttu. Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül ile ilk olarak Sungurlu Kaymakamlığı’nı ziyaret eden Başkan Külcü, kaymakam Mithat Gözen ile bir süre görüştü. Daha sonra Atatürk Meydanına geçen Külcü, burada halka hitap etti. Konuşmasında FETÖ’yü sert sözlerle eleştiren Başkan Külcü, birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak, olası provokasyonlara karşı milleti uyardı. Demokrasi nöbetine İlçe Kaymakamı Mithat Gözen, Sungurlu Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Yılmaz , Bahri Sezen, Sefa Karslı ve vatandaşlar katıldı.
Başkan Külcü, FETÖ veya başka oluşumların ne yaparlarsa yapsınlar, nasıl gelirlerse gelsinler, kimlerle beraber olursa olsunlar, hangi istihbarat örgütleri, hangi devletlerin imkanlarıyla gelirse gelsinler milletin imanını yenemeyeceklerini belirtti.
FETÖ’nün darbe girişimi sırasında birisi Sungurlu’dan olmak üzere 238 kişinin şehit olduğunu hatırlatan Başkan Külcü, “Onlar şuanda peygamberlere komşular. Yüce Allah, onlar gibi Allah yolunda, vatan için, bayrak için ölmeyi bizlere nasip etsin. Nice ölümler var ki anaları yahut ta çocukları o ölümleri yaşayanların nasıl öldüğünü söylemeye utanıyor. Onlarda ölüm buda ölüm. Allah herkese şanla, şerefle, iftiharla kuşaktan kuşağa evlatlarının konuşacağı ölümler nasip etsin” dedi.
15 Temmuz akşamını dehşet dolu bir akşam olarak nitelendiren Başkan Külcü, “Şimdiye kadar bu milletin hemen hemen her ferdinden bir şekilde istifade edenler, hayır hasenat yaptırıyoruz, okul yaptırıyoruz, öğrenci yetiştiriyoruz diye bu milletin dişinden, tırnağından biriktirdiklerini alıp götürenler meğerse bu topraklar için öğrenci, bu milletin yarınlarına hizmet edecek adam yetiştirmiyor birilerine uşaklık edecek hainler yetiştiriyormuş. Gözleri öylesine dönmüş ki, vicdanlarını öylesine kan, kin ve hırs bürümüş ki yukarıdan ve aşağıdan ölüm yağdırdılar. İnsanların elleri kolları birbirinden ayrıldı. Paramparça oldu vücutlar. Bunu yaparken hiç Allah korkusu hissetmediler” şeklinde konuştu.

“15 Temmuz’u anlamak için bu toprakların kaderini bilmek gerekir”
15 Temmuz’u iyi anlamak için tarihe bakılmasını isteyen Başkan Külcü, “15 Temmuz akşamı yaşananlar, sadece 15 Temmuz akşamını görerek anlaşılmaz. Eğer 15 Temmuzun ne olduğunu, o gece yaşadıklarımızın neler olduğunu iyi anlamak istiyorsak bu toprakların, bu coğrafyanın Osmanlının bıraktığı toprakların kaderini iyi anlamak gerekiyor. Osmanlı bu coğrafyada sadece Anadolu’ya çekilip Türkiye Cumhuriyeti olduğu günden beri oralarda huzur yok. O akşamı anlamak için Bosna’yı anlamak lazım. Kosova’yı anlamak lazım. Orta Asya’yı, Filistin’i, Gazze’yi, Somali’yi anlamak lazım. Onlar anlaşılmadan 15 Temmuz anlaşılmaz. Bütün mazlumların gözü bu topraklarda. Şuanda yerleşik bir düzen var. 5 tane ülkenin hayır dediği bir şeyi yapabilecek bir güç ne yazık ki yok. ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diyen bir yiğit adam var. Sadece cumhurbaşkanımız, o yiğit adam inandığı doğru şey neyse karşısındaki Amerika’da olsa, Avrupa’da olsa, Birleşmiş Milletler’in tamamı da olsa inandığı şey neyse, doğru neyse onu söylüyor. Onun peşinden gidecek birçok ülke var. Ama onların başlarında bizim Cumhurbaşkanımız, başkomutanımız gibi bir Recep Tayyip Erdoğan yok. Bu sesi kısmak istiyorlar. Çünkü biliyorlar ki yiğit düştüğü yerden kalkar. Türkiye artık eski Türkiye değil. Türkiye ayaklarının üzerinde durabilen hem de dimdik durabilen bir devlet haline geldi. Bunun daha fazla güçlenmesinden korkuyorlar. Onun için içeride akıllarını, vicdanlarını esir aldıkları FETÖ terör örgütünün adamlarıyla operasyon yapmaya kalkıştılar. Geçmiş darbelerin darbe girişimlerinin hiç birisine benzemeyen ölçüde kan döküldü. İnsan öldü, ocaklar söndü. Bunların gerçek yüzünü burada gördük” ifadelerini kullandı.

“Millet destan yazdı”
Askeri darbe girişiminde milletin destan yazdığını vurgulayan Başkan Külcü, “15 Temmuz akşamı bu meydanlara çıkan milletimiz büyük bir destan yazdı. Elinizde imkanlar varda onunla ne kazandıysanız ona zafer denir. İmkan olmadan yüreğinizle, imanınızla sonuca ulaşmışsanız ona destan denir. 15 Temmuz’da milletimiz destan yazdı. Tarih bu milleti sayfalarına altın harflerle yazdı. Şuanda ne başardığımızı az çok biliyoruz. Önümüzdeki on yıllar inşallah bu milletin büyük destanına şahitlik edecek. Azerbaycan meclis başkanı birkaç gün önce ülkemizi ziyarete geldi. Meclis başkanımıza “Siz 15 Temmuz akşamı kendinizi değil bizi kurtardınız” Bunu söyleyen çok ülke var daha. Bu ülkede bir başarı kazanıldığında, sevinç yaşandığında Bosna’da, Filistin’de aynı sevinç yaşanıyorsa Balkanlarda hala bazı ülkelerde Osmanlı sancakları minberlerde duruyorsa, Afrika’nın bazı ülkelerinde Abdulhamid Han Hazretleri adına hala hutbe okutuluyorsa bu millet büyük bir millettir. O yüzden de bu milletin mesuliyeti sorumluğu çok büyüktür” diye konuştu.

“Millete din, iman pazarlayanlar kendilerine silahların şehvetine teslim etmişler”
Yıllardır millete din, iman pazarlayanların kendilerini uçakların, silahların şehvetine teslim ettiklerini anlatan Başkan Külcü, “Zannettiler ki helikopterden aşağı insanları tarayınca millet korkar evine çekilir eve giden oğlu anne durdurdu. Eve giden anneyi baba durdurdu. O tankların önünde göğüslerini siper ettiler. Bu toprakları aynı Çanakkale’deki gibi bize vatan ettiler. Çanakkale ne kadar mukaddes, orda kazandığımız istiklalimiz ne kadar değerliyse 15 Temmuz’un kahramanları da bizim için o kadar değerledir. Bu yüzden tarih milleti altın harflerle yazdı. O yiğitler çekinmediler, korkmadılar, Allah’a ve Resul’üne yürür gibi yürüdüler. Onlar yürüdü içinde kutsal bir davası, sevdası olmayanlarda geri çekilmek zorunda kaldı. Allah onlardan razı olsun. Bu meydanlarda söz veriyoruz o yiğitleri kıyamete kadar unutmayacağız. Onlarda bizi kıyamette unutmasınlar. Yarın mahşerde bize şefaatçi olsunlar." dedi.

“Amerika bunları sağıyor”
FETÖ’yü sert sözlerle eleştiren Başkan Külcü, “Bunlar bu işleri tek başına yapacak kadar organize olacak proje üretecek yetenekte kabiliyette değiller. Cumhurbaşkanımız sürekli dile getiriyor bunları yöneten, bunlara yön veren, akıl veren bir üst akıl var. Simdi suçüstü yakalandılar. Zannettiler ki geliriz, çekeriz alırız. Bu sadece tek başına bir darbe girişimi değil. Eğer arzuladıkları neticeye ulaşmış olsalardı ülkemizin parçalandığı günlere şahit olanlar olurdu. İçinde NATO’nun geçtiği, Amerika’nın geçtiği, Almanya’nın, İngiltere’nin geçtiği bir girişimdir bu. Orda başarılı olsalardı NATO’nun uçaklarını tepemizde uçtuğunu görebilirdik. Bu işgal demek. Kendini Amerika’ya esir etmiş olanlar ülkenin başına bunu açacaklardı. Feto’yu bize vermezler. Çünkü Amerika bunları sağıyor. Herkesi, her şeyi dinlemişler. Bu kayıtları götürdüler onlara teslim ettiler. Bu ülkeyi bu milleti devleti bayrağı kimlere peşkeş çekiyorlarsa onlara götürdüler. Millet öyle bir millet ki günü gelene kadar sabreder günü gelince onlara o tokadı vurur gönderir. Bunlar askeri dinledi mi? Polis dinledi mi? Valiyi, kaymakamları dinledi mi? dinlediler. Bunlar herkesi dinlemişler. Sadece Allah’ı dinlememişler Allah’ı dinleselerdi o sahtekâr hocaları kendi kitapları yerine Kur’an okuyun deseydi o zaman orda ‘mümin kardeşlerinizin gizliliklerini araştırmayın, mümin kardeşlerinizin mahrem yönlerini araştırmayın’ ayetini görürlerde Allah’tan korkaklardı. Bu işlerin peşini bırakırlardı. Bunlar Allah’ı dinlemediği için yoldan saptılar. Bunlar yoldan çıktı, dinden çıktı diyoruz ya ben bunların dininden de bir şey anlamadım. Bunlar hırsızlık yapıyor mu?, soruları çaldılar mı?, çocukların umudunu, ülkenin geleceğini çaldılar mı? Çaldılar. Yalan söylüyorlar mı söylüyorlar. İçki içiyorlar mı içiyorlar. İslam’da var mı böyle bir şey. Allah bunlara müsaade ediyor mu? Kur’an buna müsaade ediyor mu? Etmiyor. Siz hangi dine inandınız Allah aşkına. Size başka vahiy mi geldi” ifadelerini kullandı.
Külcü’nün konuşmasının ardından protokol üyeleri ve demokrasi nöbetine katılan vatandaşlar ilçe içerisinde yürüyüş yaptı. Ellerindeki Türk bayraklarıyla yürüyüşe katılan vatandaşlar sık sık tekbirler getirerek, terör örgütü FETÖ’ye lanet yağdırdı.
Editör: TE Bilisim