Özgür basın ilkelerinden taviz vermeden, basın emekçilerinin huzurlu ve güvenli ortamda görev yapmalarının, basın üzerindeki baskıların kaldırılması ve basın özgürlüğüne giden yolda atılacak önemli adımlar olduğunu anlatan Erayhan, bugün ülkede basın özgürlüğünden söz etmenin mümkün olmadığını ifade etti. Türkiye’nin uluslararası basın özgürlüğü endekslerinde sürekli olarak gerilediğini ve Türkiye’nin, basını özgür olmayan ülkeler arasında gösterildiğini ifade eden Erayhan , “AKP iktidarı, kendileri gibi düşünmeyen gazetecileri cezaevlerine atarak basın üzerinde büyük bir baskı kurmuştur.

Özgür basının karşısında ise iktidar ne yana dönerse, o yana dönen, yandaş medya vardır ki, bunlar toplum nezdinde itibarını tamamen yitirmiştir.

Çalışma koşullarının ağırlığına, ücretlerin düşüklüğüne rağmen basın ahlak ilkelerinden taviz vermeden, yayın hayatını sürdüren, kalemini satmadan, korkusuzca yazan gazeteciler sayesinde gerçekler ortaya çıkmaya devam edecektir.

Bedel ödemeyi göze alarak yazan, çizen ve sorgulayan gazeteciler sayesinde demokrasi gelişecek, demokratik hukuk devletinin kurum ve kurallarının kalıcı olması sağlanacaktır.

Bu anlamlı günü, işten atılan, cezaevlerinde özgürlükleri elinden alınan gazetecilerin de günü olarak kabul edip, tüm basın emekçilerinin “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, sevgi ve saygılar sunarım”(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim