Bal Üreticileri Birliği olağan genel kurulu Ziraat Odası toplantı salonunda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra divan heyeti oluşturuldu. Divan Başkanlığına Şemsettin Akbulut seçilirken üyeler Mustafa Turan, Mehmet Gözalan, Kemal Çaylan, Veysel Sarıtepeci ve Ramazan Yazar’dan oluştu.

Kurulda 2016 yılı bilançosu okundu ve 2017 yılı tahmini bütçesi oylanarak, kabul edildi. Daha sonra mevcut Başkan Arslan Çaylan ile birlik üyesi İbrahim Kurşunluoğlu’nun listesinin yarıştığı yönetim kurulu seçimlerine geçildi. 79 üyeden 72’sinin oy kullandığı seçimlerde 41 oy alan Arslan Çaylan yeniden başkan seçilirken, İbrahim Kurşunluoğlu 30 oyda kaldı. 1 kişinin oyu ise geçerli sayılmadı.

Bal Üreticileri Birliğinin yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Başkan Arslan Çaylan, üyeler Veysel Sarıtepeci, Sabri Akel, Erdoğan Mantar, Nuh Göysen, Ekren Hamur Koparan ve Arap Dikbaş.  Denetim Kurulu Musa Erduğan, Yücel Keyvan ve Osman Artak’tan oluştu. Üst Birlik Üyeliğine ise Salih Keskin seçildi.

Seçimden sonra bir teşekkür konuşması yapan Çağlan, Birliğin daha başarılı olmasına katkı sağlamak ve bal üreticilerinin birlik ve beraberlik içinde olması amacıyla çalışacağını belirtti. Çaylan, “Amacımız, Sungurlu’da ve köylerimizde bal üreten üreticilerimizle irtibat halinde olup, kaliteli ve lezzetli bal üretmek adına çalışmaktır.” dedi.

Sungurlu Bal Üreticileri Birliği’nin oğlan genel kuruluna Türkiye Bal Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Azmi Yıldız, Ziraat Odası Başkanı Dursun Karaderili, İl Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğünde görevli kooperatiflerden sorumlu ziraat mühendisi Ahmet Niyazi Töremiş ve birlik üyeleri katıldı.

(Mehmet DALAR)

Editör: TE Bilisim