Sungurlu Belediyesi öncülüğünde Atatürk Meydanı’nda düzenlenen programa Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, oda başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner bir konuşma yaptı. Şahiner, “Danıştay kararının ardından bazı eğitim sendikaları ve siyasiler Andımız'a karşı kampanya başlatırken, vatansever Sungurlulu hemşerilerimizle birlikte bugün burada Danıştay kararına destek veriyoruz.” dedi.

“Milli vicdanımızı biraz olsun rahatlatan bu kararı tanımadıklarını söyleyip sıkıntılarını dile getiren kesimler ise adeta yüreklerimizi sızlatmıştır” diyen Başkan Şahiner, “Andımızdan rahatsız olmaya, onu başka boyutlara çekmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Ne var Andımızda? Neresinden rahatsız oluyorsunuz? Türk olmak, doğru olmak, çalışkan olmak suç mu? Çözüm süreci döneminde yaşadığımız hüsranlardan hâlâ ders almadık mı? Buradan Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’a çağrıda bulunuyorum. Sayın Bakan; artık yetki tamamen sizin elinizdedir. Danıştay’ın bu kararını bir an evvel hayata geçirip milli varlığımızla sorunu olan ve Türk kimliğinden rahatsız olanlara okkalı bir cevap vermeliyiz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yeniden her sabah bağıra bağıra ‘Türküm, doğruyum ve çalışkanım’ sözleri ile ilk önce içimizdeki Türk düşmanlarına, sonra da tüm dünyaya haykırmaları artık elzem bir durum haline gelmiştir. Aziz hemşehrilerim; bu meydandan hepinizin adına tüm kalbimle bütün Türk düşmanlarına sesleniyorum. Ey gafiller, kendinize gelin ve bizimle uğraşmayı bırakın. 7 yaşından beri ‘Varlığını, Türk varlığına armağan eden’ bir nesli kendinize düşman bilmeyin. Unutmayın! Bütün Türkler bir gün ansızın delirecektir. O zaman Allah, Türk’ü değil sizi korusun. Varlığımız, Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türküm diyene diye!” şeklinde konuştu.

Sungurlu Belediye Başkanı Şahiner’in konuşmasının ardından yüzlerce vatandaş hep bir ağızdan Andımız’ı okuduktan sonra dağıldı.

(Ömür SOYTEMİZ)

Editör: TE Bilisim