Parti binasında gerçekleştirilen programa AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Çorum milletvekili adayı Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Sungurlu İlçe Başkanı İlyas Özkan’ın yanı sıra partililer katıldı. AK Parti’de daha önce görev yapmış olan ilçe başkanlarının da hazır bulunduğu toplantıda birlik ve beraberlik mesajları verildi.
AK Parti Sungurlu İlçe Başkanı İlyas Özkan, AK Parti’nin tüm kadrolarıyla bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu dile belirterek, bunun Sungurlu ve AK Parti adına bir kazanım olduğunu söyledi.
Sungurlu teşkilatının 1 Kasım genel seçimlerine hazır olduğunu dile getiren Özkan, genel seçimlerde AK Parti’nin oy oranını artıracaklarını dile getirdi.

"BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN MEYVELERİNİ 1 KASIM’DA TOPLAYACAĞIZ"
AK Parti Çorum milletvekili adayı Ahmet Sami Ceylan, her insanın siyasi yaşamında kırılma dönemlerinin olduğunu belirterek, “Küskünlük demiyorum. Biz bir aileyiz. Bu kırılmaların sadece partimizin menfaati için, partimizi bir adım daha nasıl ileriye taşıyabiliriz düşüncesinden kaynaklanmıştır. Fikir çatışmalarımız olmuştur. Bunu da başarıya giden yoldaki tartışmalar olarak görüyoruz. Bugün 2002 ruhunu yeniden yakaladık. Teşkilatlarımız birbirine kenetlenmiş, saflarını sıklaştırmış. Bu bizi mutlu ediyor. Bunun meyvelerini 1 Kasım akşamı toplayacağız” dedi.
Türkiye’nin tökezleme lüksünün olmadığını, milletin duraklama döneminde ülkenin başına nelerin gelebileceğini gördüğünü dile getiren olmadığını dile getiren Ceylan, “13 yılda bir kez hafif sendeledik içeride ve dışarıdaki düşmanlarımızın hepsi adeta üzerimize çullandı. Ülkeye karakuş gibi çökmeye başladı. Terörle mücadelede Son 30 yılın en keskin ve kararlı operasyonlarını bu dönemde yapıyoruz. Terörün kökü kazınacaksa AK Parti sayesinde kazınacak. Kısa sürede bunu göreceğiz inşallah” ifadelerini kullandı.
Türkiye’de istikrar ve güven ortamının gerekliliğine dikkat çeken Ceylan, bunun sağlanması noktasında herkese büyük görevler düştüğünün altını çizdi.



"DEVLETİN BAŞINA ÇORAP ÖRMEYE ÇALIŞANLARA, BU MİLLETE TEZGAH KURANLARA FIRSAT VERMEYECEĞİZ"
AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM idare Amiri Salim Uslu da, devletin başına çorap örmeye çalışanlara ve millete tezgah kuranlara fırsat vermeyeceklerini söyledi.
Türk milletinin ‘devlet ebed müddet’ denen bir kültürün mensubu olduğuna işaret eden milletvekili Uslu, devletin her şeyden önce geldiğine dikkat çekti.
Son günlerde artar terör olaylarına da değinen Uslu, “Şehit tabutlarını gönderenler güç gösterisi yapıyorlar, tabutların peşine düşenler de bilinen işaretlerle tabutlardan, kandan oy devşirmeye çalışanlar da onun peşinde slogan atıyorlar. Şehit cenazelerini siyasi bir şovun dolgu malzemesi yapıyorlar. Çözüm sürecinden rahatsızlar. Bölgedeki sorun barışa inanan insanlar tarafından çözülmesi gerekirken uluslararası sorun haline geldi. 7 Haziran seçimleri sonrası ortaya çıkan istikrarsızlığı sürekli kaşıdılar. Daha önce Gezi olaylarıyla bunu kaşıdılar. O bir başkaldırıydı. Şimdi Güneydoğu’dan bir kalkışma başlattılar. Mezhep üzerinden, etnisite üzerinden devlete baş kaldırmaya çalışıyorlar. Devletin binalarını, araçlarını yakıp yıkmaya çalışıyorlar. Onlar milletin vergisi ile alındı ve yapıldı. Niçin barış sürecini bitirdiler, niçin çözüme inanmıyoruz dediler. Niçin yeni Anayasayı yapmıyoruz dediler. Bütün bunların tek sebebi var şer odakları Türkiye’de kriz ve kaos çıkartarak kargaşadan istifade etmek istiyorlar” şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın varlığının birilerini rahatsız ettiğini, birilerinde kaşıntı yaptığını anlatan Uslu, “Türkiye’nin büyümesi güçlenmesi. Tayyip Erdoğan’ın şahsında iktidar yüzü görememek birilerini rahatsız ediyor. Devleti başkalarına payanda yapamamış olmak onları rahatsız ediyor. Hemen barış sürecini bitirdiler ve güvenlik güçlerimize yönelik saldırılar başladı. Katliam yapanlar sonra barış türküleri söylüyorlar. Türkiye’nin bölünmesi mecalsizleşmesi ve AK Parti’yi düşürmeye çalışıyorlar. Tayyip Erdoğan'ı mecalsizleştirmeye çalışıyorlar. Türkiye mecalsizleşirse İslam coğrafyasında ümmetin umudunu bitirirler. O yüzden bu seçimler çok önemli. Bu seçimlerde bu uluslararası oyuna göz yummayacağız, sessiz kalmayacağız" dedi.
Anayasal seçim hükümetine destek vermeyenlerin kargaşa çıkarmak istediğini belirten Uslu, yanlışın içerisinde olanların millete doğruluk taslamaya kalkıştığını vurguladı.
Seçimlerin yenilenmesinin sorumlusunun AK Parti olmadığına vurgu yapan Uslu, koalisyona yanaşmayanların sorumluluk almaktan korkarak kaçtıklarını sözlerine ekledi.
Program yapılan duanın ardından sona erdi.
Editör: TE Bilisim