Sungurlu AK Parti İlçe Teşkilatı olarak görevde bulunduğumuz süreç içerisinde ilçemizin geleceği için büyük bir çaba ve gayret içerisinde olduklarını kaydeden İlyas Özkan, "İlçemizde yaşanan sıkıntıları ve ihtiyaçların ne olduğunu, yapılması gerekenleri ilçemizde yaşayan her bireyimiz gibi yaşıyor biliyor, düşünüyor ve proje üretmeye çalışıyoruz. Sungurlulu hemşehrilerimiz kardeşlerimiz olarak her şeyin en güzeline layıkız. Bizde emeğimizi esirgemeden özveri ve güvenle ekip çalışması yapmayı daima kendimize şiar edindik" dedi.
Teşkilat ana kademesi olarak bir bütün içerisinde kimseyi dışlamadan gece gündüz çalışarak hizmet verdiklerini söyleyen Özkan, "20 Aylık bu süreçte Cumhurbaşkanlığı seçimi dahil 3 seçim devresi geçirdik. Ak partimizi teşkilatımızın bütün kademeleri olarak üçünde de başarı ile temsil ettik katkı sağladık" diye konuştu.
Göreve geldiğimiz andan itibaren ilçemizi yakından ilgilendiren hayati öneme sahip projelerin daima takibini değerli Milletvekillerimizle birlik ve beraberlik içerisinde yaptıklarını söyleyen Özkan, "Yapılmakta olan Sungurlu Meslek Yüksek Okulu ve yerleşkesi inşaatı hızla devam etmekte olup gelecek öğretim yılına yetişmesi için çalışılmaktadır. Bunun yanında, 300 öğrenci kapasiteli yurt binası ile ilgili çalışmalarda devam etmektedir. Söz konusu okul ve yurt binası tamamlandığında ilçemize ekonomik kültürel ve sosyal anlamda ve gelecek öğrenci sayısı olarak büyük katkı sağlayacaktır." İfadelerini kullandı
Hastane yanında yapımı tamamlanan Gençlik Merkezi ilçemize sosyo kültürel ve ekonomik anlamda katkı sağlayacağını belirten Özkan, " Gençlik merkezi yüzde 100 işlev görmeye başladığında gençlerimiz için sportif faaliyetlerin yapılacağı alan haline gelip kahvehane köşelerinden ve kötü alışkanlıklar edinmelerine engel olacaktır. Akçay Mahallesinde yapılmakta olan Fen lisesi inşaatı ise devam etmekte ve gelecek öğretim yılına yetişmesi halinde ilçemiz eğitim öğretim sistemine yeni bir hizmet alanı olarak girmiş olacaktır.Buranında zamanla Akçay Mahallemiz başta olmak üzere ilçemize sosyal ve ekonomik olarak katkısı olacaktır. Belediye konutevleri yanında Hayat yoluna yapılacak UEFA kriterlerine uygun olarak yapılacak olan Şehir stadyumu ve spor kompleksi Nisan ayında yapılmaya başlayacak 3 ila 5 aylık bir sürede yapımı tamamlanacaktır. Böylece İlçemiz yıllardır özlemini çektiği çim sahasına kavuşmuş olacaktır. Gençlik ve Spor bakanlığında yaptığımız çalışmalar sonucunda Mahmut Atalay spor salonunun 25 yıldır tam bir şekilde yapılmayan bakım onarımı bitmiş bulunmaktadır. Sportif olarak ister güreş ister voleybol, hentbol ve basketbol olmak üzere birçok branşta kaliteli sahası ve spor aletleri ile gençlerimize hizmet vermektedir" şeklinde konuştu.
Kırankışla köyü yanına yapılması planlanan Sungurlu Barajı uzun yıllar ilçe gündeminde olduğunu hatırlatan İlçe başkanı Özkan, " Baraj Milletvekilimiz Salim Uslu’nun geçen kamu oyuna duyurulduğu gibi 22 Mart 2016 tarihinde ihaleye çıkacaktır. Yapımı bittiği ve su toplamaya başladığında başta iklime olumlu katkısı olacak ve binlerce dekar tarım sahasının sulanmasını sağladığı gibi ilçemizin temiz içme suyu ihtiyacına cevap verecektir. Bunun yanında piknik ve dinlenme alanı işlevi yanında ve bırakılacak balık çeşitleriyle balıkçılık hobilerine sahip hemşerilerimize cevap verecektir." şeklinde konuştu.
Milletvekillerimizin ve teşkilatımızın yoğun mesai harcadığı bin 500 kişi kapasiteli T tipi Kapalı/Açık cezaevi 2016 yatırım planına alındığını belirten İlyas Özkan, "Cezaevinin 400 ila 500 civarında olacak memur istihdamı sağlayacağı göz önüne alındığında ilçemiz ekonomisine büyük katkı sağlayacak, dolaylı yönden buda ilçemizdeki göç ve işsizliği önleme anlamında olumlu bir etkisinin olacağını düşünmekteyiz. Göreve gelir gelmez gerek köy muhtarlarımız gerekse sivil toplum kuruluşlarımızla birebir iletişim kurarak toplantılar gerçekleştirdik. Özellikle muhtarlarımızla geçmişten gelen diyaloglarımızla da olsun veya İlçe başkanlığı döneminde kurduğumuz iletişim nedeniyle bire bir istişareler yaptık ve ihtiyaçlarını raporlar halinde istedik.İlgili yerlere ulaştırdık ve bu sayede Özellikle 2015 yılında köylerimizin yüzde 90 oranında yol, su, altyapı ve tarım arazilerine hizmet gibi ihtiyaçlarına İl özel idaresinden hizmetler götürdük. Samsun Ankara arası Yüksek hızlı tren projesi 2010 yılında AK parti hükümetimizin ulaştırma bakanlığı tarafından ihalesi yapılmış olup 2018 yılında hizmete girecektir. Bu projede yapılması planlanan 5 istasyondan birisi ilçemizde olacak ve Samsun Ankara arası 2 saate düşeceği söylenmektedir. Bu konuda da ilçemiz lehine olacak çalışma ve girişimlerimiz devam etmektedir." diye konuştu.
AK Parti olarak Sungurlu'da gerçekleştirdikleri yeterli bulmadıklarını kaydeden Özkan, "İhtiyaçlarımız her zaman olacaktır. Şu bir gerçektir ki tekrar söylemekte fayda görüyorum İlçe başkanı ve ekip olarak güzel Sungurlumuz için bu çalışma ve hizmetlerimizi 2016 ve önümüzdeki yıllarda da devam ettirme azmindeyiz. Vermiş olduğumuz hizmetlerimizin gerek takibinde gerekse icra edilmesinde büyük pay sahibi olan AK Parti Çorum Milletvekillerimize bir kez daha şükranlarımızı sunuyorum."dedi.
Editör: TE Bilisim