Sungurlu Özel İdare Konferans Salonu’nda düzenlenen kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Faaliyet raporlarının okunduğu kongrede eski gençlik kolları başkanları birer konuşma yaptı.

Kongreye AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı ve Sosyal Birimler Başkanı Merve Aslaner, Sungurlu Ak Parti İlçe Başkanı İlyas Özkan, Çorum Gençlik Kolları İl Başkanı Burak Köse, İskilip Gençlik Kolları Başkanı Ali Osman Aygün, Sungurlu İlçe Teşkilatı ve çok sayıda partili katıldı.

Ak Parti İlçe Başkanı İlyas Özkan yaptığı konuşmada, “Bu ekip ruhu ile bu dava arkadaşlığıyla birlikte olmaktan son derece mutluyuz. Bu mücadele memleketimizin gelişmesi, refahı için ve ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar için bu davanın devam etmesi gerekiyor. Sizlerde gençler olarak bu davanın temelindesiniz. Ana kademe içerisinde kadın kollarımız ve gençlik kollarımızın önemi çok büyük. Bu dava ya 3 sene 4 ay içerisinde özellikle güç veren ve bu süreçte mücadelesini gençlik kolları ekibinin başında devam ettiren genlik kolları başkanımız Fatih Atalay’a ben buradan huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Göreve geldiğimiz günden itibaren kritik süreçleri biz teşkilat olarak yaşadık ve mücadeleyi bütün kademelerimizde verdik.

Cumhurbaşkanlığı, 7 Haziran ve 1 Kasım seçim sürecinde ve hain FETÖ kalkışmasının olduğu o hain gecede darbe girişiminde işgal girişiminde onun akabinde referandumda, bu gençlerimiz teşkilat olarak gece gündüz demeden sıcak soğuk demeden bütün mücadelelerini verdiler. Bu verdikleri mücadeleden sonra kendilerini kutluyorum. Mücadelemizde devamlılık esastır. Önümüzde kritik süreçler var. Kritik süreçlerden bir tanesi 2019’daki belediye seçimleri ve onun akabinde yine Cumhurbaşkanlığı seçimlerimiz olacak. Bu seçimlerimiz de yine gençlerimize büyük işler düşmektedir. Bu enerjisi bu sinerji ben kendilerinde görüyorum. Bu mücadeleyi inşallah hep birlikte vereceğiz. Bu davanın kurucusu genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yakışır bir şekilde mücadelemizde etkili olacağız” diye konuştu.

“DURMADAN ÇALIŞACAĞIZ”

Partilerinin büyük zorluklarla bugüne geldiğini belirten Genel Merkez Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Aslaner ise, “Azmimizden hiç bir şey kaybetmeden, başladığımız noktadaki motivasyonumuzu her gün hatırlayarak çalışma azmimizle yolumuza devam ettik. Bu gün partimizin her kademesinde aynı heyecanı yaşıyoruz. Başkanımız, senden ve ekibinden rica şudur ki Cumhurbaşkanımızdan bizlerle her toplantıda her buluşmada aldığımız öğütler bunlardır. Çalışacaksınız hiç durmadan, dinlenmeden Başkanımın vermiş olduğu örnekte gibi bir kez verdiyse devamını isteyeceksiniz. Hiç vermediyse kapısından ayrılmayacaksınız. Burada elli bin insan varsa Sungurlu’da hepsinin kapısına gideceksiniz. Hepsinden oy isteyeceksin anlatacaksın, bu davayı bu mücadeleyi bu coğrafyada var olma mücadelemizi anlatacaksın. Yaptığımız bütün hizmetlerimiz hiç biri kolay olmadı hepsinde bir alın teri hepsinde bir mücadele ve hepsinde bir dik duruş var, işte bu Ak parti gençlik kollarına düşen görevde bu dik duruşu layıkıyla taşımaktır” dedi.

“GÖREVİ DEVRALMANIN GURURUNU YAŞIYORUM”

AK Parti’nin kongrelerle daha da güçlendiğini vurgulayan İlçe Gençlik Kolları Başkanı Sarıtepeci ise birlik beraberliklerini artırarak yola devam edeceklerini açıkladı Ramazan Sarıtepeci konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “Partimiz olarak çıktığımız bu kutlu yolda önce Allah’tan yardım istedik ve daha sonra milletimizden destek bekledik. Öncelikli olarak insanlarımızın gönlünü kazanmak büyüklerimizin hayır duasını almak olmuştur. Hiç bir zaman ayrımcılık yapmadık, kim olursa olsun herkese ulaşma gayemiz oldu. Milletimize hizmet yolunda hep birlikte çalışmamızı sürdüreceğiz. Bu kutlu bir yolculuk. Çünkü bu hayırlı bir yoldur. Bu, kendimizle birlikte çocuklarımızın torunlarımızın geleceğinizde şekillendireceğimiz bir yoldur. Bu günümüzde görevi devralmanın gururunu yaşarken bizleri, teşkilatımızı yalnız bırakmayan bütün dostlarımıza, partililerimize, gençlerimize ve Sungurlululara sevgililerimiz saygılarımı sunuyorum”

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim