Çorum’un ihtiyacı olan havaalanının defalarca gündeme geldiğini hatırlatan MHP İlçe Başkanı Şahin, Çorum’a bugüne kadar havaalanı yapılması için çalışmalarda bulunan herkese teşekkür etti. Çorum’un talebinin yerine olduğunu ve ilimizin bu sorununun biran önce çözülmesi gerektiğini ifade eden Şahin, “Başta milletvekilleri, siyasi parti teşkilatları tüm sivil toplum kuruluşları, esnaf odaları ve halkımız bu konuda seferber olmalıyız” diye konuştu.

Türkiye’de nerdeyse her ilde havaalanı olduğunu ancak Çorum da hala havaalanı olmadığına işaret eden Şahin içinde hayvanların otladığı mera haline gelen havaalanlarında bile artık uçuşların yapıldığını, bunlar yetmediği için yenilerinin yapılmaya başlandığını, mevcutların kapasitesinin artırıldığını, bir çok ile 2 veya 3. Havaalanı bile yapıldığını kaydetti.

Bu nedenlerle Çorum’un da havaalanını istediğini ve 2023 ulaşım vizyonu içinde bunun yer alması gerektiğini anlatan Yasin Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“HAVAALANI LÜKS DEĞİL, İHTİYAÇTIR”

Çorum’a yapılacak olan havaalanının lüks değil, tamamen ihtiyaç haline geldiğini vurgulayan Şahin, “İfade ettiğim gibi birçok ilde yolcu kapasitesi çok az olmasına rağmen bu illere havaalanları yapılmışsa elbette ki bizimde havaalanı istememiz en doğal hakkımızdır. İlimizde çok önemli işler yapılıyor. İlimiz Türkiye’nin örnek sanayi şehirleri arasında yerini almış durumdadır. Çorum eğitim kültür ve sanayi alanında heyecan yaratan bölgenin parlayan yıldızı olmaya aday bir şehirdir. Bundan da memnuniyet duyuyoruz. Hal böyle iken havaalanı Yozgat’a mı, Çorum’a mı lazım? gibi ciddiyetsiz ve mesnetsiz sosyal medya da söylemler üreten fitne baz gericilere diyorum ki; banane Yozgat’tan banane Merzifon’dan, beni ve bizi memleketimiz Çorum ilgilendirir. Bu çok önemli projenin de hayata geçirilmesi sonucunda önemli bir hizmetin tamamlanacağı ve ulaşım 2023 vizyonun da planlanan havalimanları arasında Çorum’un da olacağı inancını taşıyorum.”

“KAPIDA YATARIZ”

Hep birlikte hareket edilirse havaalanı projenin gerçekleşeceğini kaydeden Şahin şunları ifade etti: “Çorumlu işadamlarımızdan Ahmet Ahlatcı’nın ‘gerekirse kendi imkanlarımızla da olsa havaalanını yapabileceğimiz’ hususunda önderlik yaptığını ve iş adamlarımızı taşın altına elini koymaya davet ettiğini görmekteyiz. Kendisine teşekkürlerimizi iletiyorum. Ayrıca Çorum milletvekillerimizin de havaalanı projesine destek verdiklerini bir an önce ilimizin havaalanına kavuşması için gerekli çalışmaları yaptıklarını biliyor ve yakinen takip ediyoruz. MHP Sungurlu İlçe Teşkilatı olarak Çorum’un bir an önce havaalanına kavuşması için ne kadar gidilecek yol, ne kadar vurulacak kapı varsa hazırız. Gerekir se kapıda yatarız. Çorum ve ilçelerinde ki bütün siyasi parti temsilcilerimizi, esnaf odalarımızı, sivil toplum kuruluşlarımızı devletimizin tüm kurumlarını ihtiyacımız hasıl olan havaalanı konusunda hep birlikte hareket etmeye davet ediyorum.”

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim