Konuyla ilgili yazılı bir açıklamada bulunarak Ahmet Sami Ceylan’ın 30 Mart’taki başarısızlığının üstünü örterek vekil olmak için MHP’li Belediyeye saldırdığını belirten Barak, samimi olmadığını savundu.
Sungurlu’yu tanımayan ve ilçeye hiçbir katkı sağlamayan birinin ilçe halkını kandırmaya hakkı olmadığını vurgulayarak Sungurlu’da su problemi olmadığını, ilçede iki dönem AKP’li Belediyenin hizmet verdiğini, kaçakların ve patlakların bol olduğu bir altyapısı olan ilçede bu dönemde de yeterli yenilemenin yapılamadığını söyleyen MHP İlçe Başkanı Barak, “Hiç bir altyapı yatırımı yapılmadan Sungurlu'yu ülkenin en borçlu ilçe belediyelerinin içine sokan AKP’li başkan görevini yeni başkanımız Abdulkadir Şahiner'e devretmişlerdir” dedi.
Başkan Şahiner’in göreve geldiği günden beri su kuyuları açarak ilçedeki su sorununu çözdüğünü ama Çorum’un bugünlerde su sorunu yaşadığını anlatan Barak, “İl başkanlığı yapmış vekilliğe aday bir insan sırf MHP'li Belediye diye kaybetmenin acısıyla iftira atmamalı. Kendini sorgulamalı önce ilimizin en büyük ilçesine gereken önemi neden vermediğini söylemeli. İktidarın avantajlarını kullanırken Sungurlu'yu hatırlamayanlar milletvekili adayı olunca ilçeye gelerek konulara hakim olmadan konuşmamalı. Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner ve ekibi Sungurlu sevdalısıdır hizmet aşkıyla yanıp tutuşuyor. Sungurlu halkı milletvekilliği seçimlerinde MHP'yi birinci parti yaparak sizlere gereken dersi verecektir” diye konuştu.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim