Emniyet Müdürü Kaynak, Sungurlu halkının huzurlu, güvenli ve mutlu bir yaşam sürmesi için her türlü çabayı sarf ettiklerini ifade etti.
İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün gerek personel, gerekse araç bakımından gayet iyi durumda olduğunun altını çizen Kaynak, ilçede suç oranının giderek azaldığını, bunun en büyük etkisinin MOBESE sisteminin 24 saat aktif çalışmasının olduğunu söyledi.
MOBESE sistemini kablolu hale dönüştürmek için çalışmaların devam ettiğini anlatan Kaynak, bu sayede sistemden daha iyi faydalanılacağını vurguladı.
Plaka tanıma sisteminin yanı sıra şehrin önemli yerlerinde kameraların bulunması sayesinde MOBESE sisteminin suçu önlemede büyük rol oynadığını ifade eden Kaynak, “Emniyet Müdürlüğü olarak biz her ne kadar her türlü tedbiri alsak da bazı olaylar oluyor. Bunun için vatandaşlar öncelikle işyerleri olmak üzere evlerine güvenlik kamerası taktırmalı. Kameralar sayesinde bazı olaylar olmadan önlendiği gibi güvenlik kameraları bazı olayların aydınlatılmasında da önemli rol oynuyor. Diğer taraftan vatandaşlar etraflarında şüpheli kişi ve ya olumsuz bir olay olduğunda hemen polise haber vermelidir.” diye konuştu.

“UYUŞTURUCU ŞEBEKESİNİ ÇÖKERTTİK”
İlçede uyuşturucu ile mücadelede büyük başarılar sağladıklarını belirten Kaynak, geçtiğimiz günlerde ilçede büyük bir uyuşturucu şebekesini çökerttiklerini söyledi.
Uyuşturucuyla mücadeleyle aralıksız devam edeceklerini ifade eden Kaynak, her okulu bir polis memuruna zimmetlendiğini, her gün okul giriş ve çıkışlarının kontrollü yapıldığını vurguladı.
Vatandaşları dolandırıcılık konusunda da uyaran Adem Kaynak, “Her ne kadar telefonla kendisini polis veya savcı gibi gösterip dolandırıcılık olayları azalsa da bu tür olaylar yine de devam etmekte. Vatandaşlar gerek televizyon radyo gibi kitle iletişim araçları olmak üzere gerekse yanlarına gelerek hediye veya ödül vaadinde bulunularak dolandırıcılık yapan kişilere inanmamalı. Kişiler her türlü dolandırıldığını hissettikleri anda hemen polise haber vermelidir.” dedi.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BİNASI YAPILACAK
İlçe Emniyet Müdürü Adem Kaynak, ilçeye yeni bir emniyet müdürlüğü binası kazandırılması konusunda çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, cezaevi yanındaki 7 dönümlük araziye yeni binanın yapılacağını söyledi.
Yeni Emniyet Müdürlüğü binası yapılması konusunda İl Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı'nın büyük desteği olduğunu vurgulayan Kaynak, yeni yapılacak binada Emniyet Müdürlüğü’nün yanı sıra Çarşı Polis Merkezindeki birimlerinde hizmet vereceğini kaydetti.
İl merkezindeki Yabancılar Şubesi haricinde 16 birimle ilçede vatandaşlara pasaporttan trafik işlemlerine kadar her türlü hizmeti verdiklerini anlatan Kaynak, ilçede vatandaşa daha iyi hizmet vermek için modern bir Emniyet Müdürlüğü binası kazandırılacağını ifade etti.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim