Kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi için, her şartta görevleri peşinde koşan, zor şartlara rağmen gazetecilik mesleğini mesai kavramı gözetmeksizin yerine getiren basının halkın gören gözü, işiten kulağı ve konuşan dili olduğunu belirten Başkan Şahiner tüm basın çalışanlarının gününü kutladığını vurguladı.

Gazetecilerin çalışma koşullarını düzenleyerek, sosyal haklar sağlayan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961 yılında yürürlüğe girdiğini ve o tarihten bu yana Çalışan Gazeteciler Günü’nün kutlandığını belirten Şahiner, “Demokrasinin ve sağlıklı bir toplumun oluşumunda tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medya çok önemli bir yere sahiptir. Yazılı, görsel ve işitsel medyanın yanı sıra, günümüzde yaygınlaşan internet medyası da, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyon üstlenmektedir. Bu bilinçle hareket eden gazetecilerin, halkı bilinçlendirmek, bilgilendirmek için verdikleri mücadele her türlü takdirin üzerindedir.

Meslek ilkelerine çerçevesinde doğru, tarafsız ve zamanında yaptığı yayınlarla vatandaşlarımızın gözü kulağı olmayı hep başaracağına inandığım basınımızın çok değerli çalışanlarını tebrik ediyor; sağlık, başarı ve esenlikler diliyorum” dedi.

(Bülent USLU)

Editör: TE Bilisim