Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen anma programına Belediye Tesisler Müdürü Mahmut Yabacıoğlu, şehit ve gazilerin yakınları katıldı. Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve Enes Kunduz’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda 15 Temmuz konulu bir video izlenildi.  Belediye Tesisler Müdürü Mahmut Yabacıoğlu’nun bir konuşma yaptığı toplantıda olay gecesi köprüde barikatları görünce ilk olarak tiyatro gibi sandıklarını anlatan Yabacıoğlu, sonradan açıklamaları duyunca üzüldüğünü kaydetti. Geçmişteki darbelerin aklına geldiğini ve ümitsizliğe kapıldığını söyleyen Yabacıoğlu, “Ülkenin yine yılları alınıyor” şeklinde düşündüğünü vurguladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çağrısı üzerine herkesin meydanlara indiğini anlatan Yabacıoğlu, “Gençler daha önce darbe görmediği için korkmuyor. Bizim görmediğimiz bu gençlerin kalbindeki iman gücüymüş. Birlik olup bu ülkeyi karanlığa götürmek isteyenlere vermediler. Asıl mesele şimdi başlıyor. Her zamankinden daha çok çalışmamız lazım” dedi.
Program, 15 Temmuz Hareketi üyesi Sümeyye Soylu, şehit Mehmet Kocakaya’nın babası Mevlüt Kocakaya ve Şehit Akif Kapaklı’nın kardeşi Sebahattin Kapaklı’nın konuşmaları ile sona erdi.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim