Sungurlu İlçesi Aydoğan Köyü'nde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan 49 yaşındaki Vedat Deligözoğlu, oğlu 7'inci sınıf öğrencisi Ceyhun Deligözoğlu ile birlikte hayvanları otlattıktan sonra akşam eve geldi. Sabah kalkan baba oğlunun odasına girdi ancak Ceyhun Deligözoğlu'nu burada bulamadı. Bunun üzerine hayvanları dışarı çıkarmak için ahıra gittiğini sandı. Ağıra giden baba oğlunu burada da bulamadı ayrıca ahırdaki eşeğin de yerinde olmadığını gördü. Oğlunun evde olmadığını anlayan baba çevresindekilere oğlunu sormaya başladı. Bir yakının Ceyhun Deligözoğlu sabah çok erken saatte eşekle giderken gördüğünü söylemesi üzerine baba Vedat ve anne 45 yaşındaki Fadime Deligözoğlu, çocuklarını bölgede aramaya başladı. Bir sonuç alamayaınca jandarmayı arayarak yardım istedi.
Jandarmanın da çalışma başlattığını söyleyen Vedat Deligözoglu, "Okullar tatil olduğu için oğlum kendimize ait hayvanlarımıza çobanlık yapıyordu. Olay günü de hayvanları otlatıp eve geldi. Gece uyuduk sabah kalktığımda odasında yoktu. Bende hayvanları çıkarmak için ahıra gititğini sandım. Dışarı çıkıp baktım orada da yoktu. Aşeğide alıp gitmiş. Bir kişi eşekle gidirken görmüş ama nere gittiğini bilen yok. Heryeri aradık oğlumu bir türlü bulamadık. Kendi halinde bir çocuktu" dedi.
Öte yandan Kayıp çocuğun akrabası Çiğdem Deligözoğlu’da yaptığı açıklamada “ Yeğenim Cumayı Cumartesine bağlayan gece damda bağlı olan eşeği alıp gitmiş, niye gitti nereye gitti hiç kimse bir şey bilmiyor. Köyde dağ taş aramadık yer bırakmadık. Onu bulamıyoruz.
(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim