Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ seçim çalışmaları kapsamında Çorum'un Sungurlu ilçesine geldi. Burada partililerle bir araya gelen Özdağ, bu seçimin hem istiklal hem de istikbal seçimi olduğunu söyledi.
“Vatanımız da tehlikede, ekonomi de tehlikede, demokrasi de tehlikede, dış politika da tehlikede kardeşlerim” diyen Özdağ, "Gelin bu tehlikeyi sandıkla aşalım. Hakimiyet kayıtsız şartsız milletin olsun. İktidarımıza kimseyi ortak etmeyelim. Ne cuntacı askerleri ne kirli ve şantajcı medya patronlarını ve sermayedarları ortak edelim" dedi.
Türkiye'yi ele geçirmek istiyorlardı diyen Özdağ, “Oysa biz demokrasiye inanıyorduk. Sandıkla gelen sandıkla gitmelidir. Kimse tepeden inmemelidir. Ne asker ne Aydın Doğan ne Cem Uzan ne Fetullah Gülen, kimse tepeden gelmemelidir. Herkes halkla gelmeli, halkla gitmelidir. Gerçek demokrasilerde senaryoyu halk yazar. Recep Tayyip Erdoğan'a 'muhtar olamaz' diyorlardı. Hani muhtar olamazdı. Cumhurbaşkanı oldu. Büyük bir başarı bu. Üstelik Türkiye'nin muhtarı oldu” diye konuştu.
Egemen güçlerin tek başına iktidar olmalarını istemediğini belirten Özdağ, “Neden? Çünkü biz 23,5 milyar borcu ödedik IMF'ye. Cem Uzanların borcunu ödedik. Onun gibi yüzlerce iş adamının. Türkiye'nin 81 vilayetinde üniversite açtık. Türkiye'nin her yerine hava limanları açtık. Türkiye'nin her yerine barajlar yaptık. Hızlı trenler yaptık. Altay tankını yaptık. Almanya'dan tank alıyorduk. İnsansız hava uçağını İsrail'den alıyorduk. PKK ile mücadelede önce oraya sonra bize bilgi veriyordu. Biz yaptık insansız hava uçağını. Helikopterimizi biz yaptık. Türkiye'ye Allah nasip ederse çağ atlatacağız” ifadelerini kullandı.
Amacımız devletimizi güçlü yapmak diyen Özdağ, “Bunun kavgasını yapıyoruz. Bu yaptıklarımızdan dolayı bize kızıyorlar. Ve PKK'yı da başımıza bunun için bela ettiler. Onları kullanıyorlar. Biz PKK ile dövüşmüyoruz. Biz PKK'nın içinde bulunan 10-15 ülkeyle dövüşüyoruz. PKK o ülkeler adına vekaleten dövüşen bir örgüt. Toprağımızı paylaşmayacağız” diye konuştu.
1 Kasım genel seçiminin son derece önemli olduğuna dikkati çeken Özdağ, herkesi oylarını kullanmak üzere sandık başına gitmeye davet etti.
(İHA)
Editör: TE Bilisim