Tüm kredisini daha ligin üçte birlik bölümü tamamlanmadan bitiren Çorum Futbol Kulübü, son haftalarda kendine gelmeye başladı. Bu kritik haftalarda futboldan ziyade sonuçlar önemli. Hacettepespor maçını da bu minvalde değerlendirmek lazım.

Deplasmanlarda oldukça kırılgan bir görüntü içerisinde olan Hacettepespor, Çorum’da maça iyi başlayan taraf oldu. İlk 5 dakikada sahanın her yerinde pres uygulayıp şok bir gol bulmayı hedeflediler ancak istediklerini gerçekleştiremediler. Kadro kalitesi bakımında Hacettepespor’dan çok çok üstün olan Çorum Futbol Kulübü, rakibin sert oyununa rağmen ilerleyen dakikalarda kontrolü ele geçirdi ve oyunu domine etti. 11.dakikada kaptan Umut Kaya’nın kafa golüyle rakibin daha da katılaşmaya başlayan direnci kırıldı. Zira, bu tip rakiplere karşı golün gecikmesi rakibin direncini daha da artırır. Bu yüzden gol tam zamanında geldi.

Hacettepespor, sertliklerle Çorum FK’lı futbolcuları sindirmeye çalışırken, hakem de buna çanak tuttu.

İlk yarının son dakikalarında Sinan Kurumuş’un frikikten attığı mükemmel golle soyunma odasına 2-0 üstün giden Çorum Futbol Kulübü, ikinci yarı için geçen haftalardaki rahatsızlığı nüksetmiş şekilde sahaya döndü. 5-1 kazandığı Şanlıurfaspor maçında bile olduğu gibi, ikinci yarının daha ilk dakikalarında 2-0’a rağmen devrenin zor geçeceği belli oldu.

Kendi yarı alanına çekilen Çorum Futbol Kulübü, özellikle duran toplarda kalesinde önemli tehlikeler yaşadı. Çorum FK’nın bu maçtaki şansı, rakibin zayıf olmasıydı. Zira, bir önceki hafta 2-0’dan 2-2’ye gelen Uşakspor maçının benzeri bir durum ortaya çıkabilirdi.

Çorum Futbol Kulübü ikinci yarılarda oyundan düşüyor, bu artık çok net. Bunun nedeni de bence kesinlikle fiziksel değil. Bu durum, alınan köktü sonuçlardan sonra puan kaybetme lüksünün olmamasından kaynaklanan istem dışı skoru koruma çabasından kaynaklanıyor. Yani, psikolojik bir durum. Takım skoru bulduktan sonra koruma içgüdüsüyle geri çekiliyor ancak iyi savunma yapan bir ekip olmadığı için de zaman zaman sorunlar yaşıyor. İnanıyorum ki, iyi sonuçlar devam edip takımın özgüveni arttıkça bu sorun da çözüme kavuşmuş olacaktır.

Son 3 maçta alınan 7 puan özgüven ve play-off umutlarının tazelenmesi bakımından çok iyi bir sonuç. Kalan 6 haftayı en az kayıpla atlatıp devreyi play-off potasına mümkün olduğunca yakın bitirmek lazım. Bu doğrultuda her maçı ayrı ayrı değerlendirip finalmiş gibi hazırlanmak işleri biraz daha kolaylaştıracaktır.

Erteleme maçlarının devre arasında oynanacak olması nedeniyle artık her 3 günde bir maç oynamak durumunda kalınması takımı yıpratacaktır ama kadro bunun üstesinden gelebilecek potansiyele sahip.

İç sahada topladığı puanlarla ayakta kalmaya çalışan Zonguldak Kömürspor’la yarın deplasmanda oynanacak maç öncesi kalite bakımından ibre Çorum FK’dan yana. Yeter ki futbolcular gerçek kapasitelerini sahaya yansıtabilsinler. Takımın, zorlu deplasmandan puan ya da puanlarla döneceğine inanıyorum.

Türkiye Futbol Federasyonu pandemi nedeniyle ligin ikinci yarısında geçerli olmak üzere hükmen yenilgi kararını açıkladı. Artık erteleme olmayacak ve oyuncu sayısı 9’un altına düşen takımlar 3-0 hükmen yenik sayılacak. Karar saçma olsa da yapılacak fazla bir şey yok. Yapılacak tek şey, virüsten mümkün olduğunca uzak durmak ve Türk futbolunun bu basiretsiz federasyon yönetiminden bir an önce kurtulması için dua etmek.