Muğla’nın Marmaris ilçesinde düzenlenen Minikler ve Yıldızlar (kız-erkek) Muay Tai (Tayland boksu) Türkiye Şampiyonası’nda finale kalan Zeynep Beyza Çoban, Avrupa Kupası’nda Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandı.
Marmaris’teki Türkiye Şampiyonası’na Çorum’dan 11 sporcu katıldı. Yıldız kızlar 42 kiloda ringe çıkan Alaca Belediyespor Kulübü sporcusu Zeynep Beyza Çoban, finale yükseldi. Ancak final müsabakaları Ankara’daki patlama nedeniyle iptal edildi. Beyza Çoban, finale kaldığı için önümüzdeki ay Antalya’da düzenlenecek Avrupa Kupası’nda Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandı.
Marmaris’teki şampiyonada minik erkekler 52 kiloda Bahar Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Süleyman Umut Gökkoca Türkiye üçüncülüğünü elde ederken, 8-9 yaş minik erkekler vaikuruda Bahar Gençlik ve Spor Kulübü’nden Yiğit Doğan ikinci oldu.

AVRUPA KUPASI’NA ÇORUM’DAN TAM 6 SPORCU KATILIYOR
Zeynep Beyza Çoban’ın da vize almasıyla Avrupa Kupası’na katılacak Çorumlu sporcu sayısı 6’ya çıktı. Önümüzdeki ay Antalya’da düzenlenecek Avrupa Kupası’na Çorum’dan Zeynep Beyza Çoban’ın yanı sıra gençler kategorisinde Leyla Lamia Avri ve Ö.Faruk Gençkan, büyükler kategorisinde ise Mehmet Ceylan, Eren Dumanlı ve Yasemin Karadaş katılacak.
(Bülent USLU)
Editör: TE Bilisim