Öncelikle, İstanbulspor’la Eskişehir’de oynadıkları ve 3-1 kaybettikleri play-off finalini değerlendiren Başkan Zeki Gül, “İstanbulspor bizi çok kötü zamanda yakaladı ve neticesinde yenildik. Nedenini hala bilemediğim bir yenilgi aldık. Aşırı motiveden midir ya da biz şampiyon olduk havasına girdiğimizden midir bilmiyorum ama İstemediğimiz neticeyi aldık, üzgünüz” dedi.
Belediyespor’un artık tüm Çorumluların takımı olduğunu son play-off finalinde ispatladıklarını da dile getiren Başkan Zeki Gül, “2.Lig’e çıkamamak bizi ne kadar üzüyorsa, Çorum Belediyespor olarak bir ve beraber olmayı sağlamak da bizi bir o kadar mutlu etti. Futbolun gücünü herkes biliyor. Büyük bir sektör haline geldi. Anadolu takımları kendilerini tanıtabilmek için futbolu kullanmaktadır. Zamanında bizimle birlikte oynayan Sivasspor şimdi Sivas’ın adını duyurmaktadır. Biz de 3.Lig çapında buna katkı verebiliyoruz. Var olursak etmeye de devam edeceğiz.
Son 3-4 hafta oynadığımız maçlarla birlikte eski birlik beraberlik ruhu yeniden tesis ediliyor. Bu bizi oldukça memnun ediyor. Şehir müthiş bir şekilde kenetlendi. Başları için çok iyi bir odaklanma sergiledik. Taraftarıyla, futbolcusuyla, yönetimiyle kenetlendi ve çok güzel bir tablo oluştu. Bu takım play-off’a bile kalamaz diyenler oldu ama play-off finali oynadık. Final de bizi tatmin etmedi. Çorum Belediyespor son maçıyla birlikte tüm Çorumluların takımı olduğunu ispat etti. Spor adına Çorum’un bir vazgeçilmezi var, o da Çorum Belediyespor’dur” şeklinde konuştu.
Kendilerine destek verenlere teşekkür de eden Başkan Zeki Gül, “Bizlerden emeklerini esirgemeyenlerden, hem maddi hem manevi harcamalar yaparak Eskişehir’e kadar gelen, kendinden, nefsinden tavizler vererek oralara kadar teşrif eden taraftarlarımızdan, arkadaşlarımızdan, dostlarımızdan onlara şampiyonluk yaşatamadığımız için özür diliyorum.
Başta maça kadar gelen TBMM İdari Amirimiz ve Milletvekilimiz Salim Uslu’ya, bizi her noktada takip edip, eksiklerimizi anında gideren Onursal Başkanımız Muzaffer Külcü’ye, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal ve yönetim kurulu üyelerine, Ak Parti ve CHP’li Belediyeli meclis üyelerine bu arada galibiyetlerimizde tebrik için arayan, kaybettiğimizde üzüntümüzü paylaşmak için arayan CHP ve MHP İl Başkanlarına, Ak Parti Milletvekili Adayı Ahmet Sami Ceylan’a, 4 otobüsle bizlere destek veren Çorumlu Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hayri Çağan ve yönetim kurulu üyelerine, İstanbul’da bulunan Çorumlu federasyonların herhangi bir hazırlık yapmaması üzerine kendisi 1 otobüs tutarak seyirci getiren Ak Parti İstanbul Milletvekili aday adayı Serdar Gürsoy’a, eski MHP İl Başkanı Ercan Daşdan’a, Eskişehir Defterdarı Yaşar Ahmet Özkan’a, ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç’a, Şoförler Odası Başkanı Tahsin Şahin’e, Eskişehir’de bize iyi bir ev sahipliği yapılabilmesi adına son derece hassas davranan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer’e, Genç MÜSİAD Başkanı Alper Tığlı ve yönetim kuruluna, özellikle final maçı için gelen hemşerilerimize, yönetim kurulumuza, iş adamlarımıza, bürokratlarımıza ve spor basınına şükranlarımızı sunuyor verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Bize verdikleri desteklerden dolayı herkesten helallik istiyorum” dedi.
(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim