Her yıl geleneksel olarak düzenlenen bakıma muhtaç çocukların katıldığı 7.Türkiye Yüzme Şampiyonası 273 sporcunun katılımı ile dün Çorum’da başladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün bünyesinde koruma altına alınan bakıma muhtaç çocukların katıldığı 7.Türkiye Yüzme Şampiyonası Olimpik Yüzme Havuzunda başladı. 42 ilden 101’i bayan 273 sporcunun katıldığı şampiyonada Çorum’u 2’si bayan 8 sporcu temsil ediyor.

20 hakemin görev yaptığı şampiyonada dün sabah seansı 10.00’da yapılan müsabakalarla başladı. Şampiyonanın açılış seremonisi ise saat 15.30’da gerçekleştirildi. Törene; Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Vali Necmeddin Kılıç, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Çıplak katıldı.

Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunmasından sonra, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban birer konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından sabah seansında dereceye giren sporculara madalya ve katılım belgeleri protokol mensupları tarafından verildi.

İLK GÜN DERECELERİ

Şampiyonanın ilk gününde 13-14, 15-16 ve 17-18 yaş kategorisinde 50 metre serbest stil yarışmaları yapıldı. Oldukça çekişmeli geçen yarışlar sonunda dereceye giren sporcular ve illeri şu şöyle:

13-14 yaş kızlar: 1.Gülşah Yıldız (İstanbul), 2.Nazife İri (Kocaeli), 3.Safiye Simge Ural (Muğla). 13-14 yaş erkekler: 1.Batuhan Demiröz (Çorum), 2.Cem Ergene (Çanakkale), 3.İdris Güneş (Konya). 15-16 yaş kızlar: 1.Yıldız Çelik (Burdur), 2.Fatma Erkaçmaz (Diyarbakır), 3.Güllü Erkaçmaz (Diyarbakır). 15-16 yaş erkekler: 1.Emircan Özdemir (Kırklareli), 2.Demir Ülker (İstanbul), 3.Hüseyin Keskin (Amasya). 17-18 yaş kızlar: 1.Tuana Uzuner (Kırklareli), 2.Buse Taşbaş (Burdur), 3.Yağmur Ceylan (Çanakkale). 17-18 yaş erkekler: 1.Alican Genç (İstanbul), 2.Samet İbrahim Kızılay (İstanbul), 3.Rıza Sabuncu (Çorum).

Yarışlarda dereceye giren sporculara madalya ve katılım belgesi verildi. Genel klasmanda kupalar bugün saat 20.00’de Anitta Otel’de düzenlenecek kupa töreni ile takdim edilecek.

Şampiyona bugün yapılacak yarışmalarla tamamlanacak olup, sonrasında şampiyonaya katılan sporculara yönelik sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlenecek.

(Rıfat KARA)

Editör: TE Bilisim