Ben de, ‘bir futbolcuya hükmedemediğim yerde durmam’ diyerek ayrıldım. İnsanların artık bir şeyleri görmezi lazım. Bu düzende Yılmaz Vural’ı da getirseniz yapacağı fazla bir şey yok. Geldiğimizden beri içerideki gruplaşmayı bitirmeye çalışıyorduk. İsteğim kabul edilseydi, kalır ve savaşırdım. Bu takımın şampiyon olamayacağını yönetime söyledim. Ama play-off oynar” dedi.


Cuma günü akşam saatlerinde yardımcılarıyla birlikte Çorum’dan ayrılan Teknik Direktörü Fahrettin Sayhan, kesinlikle kaçmadığına vurgu yaparken, “Fikir ayrılığına düştük” dedi.

BU TAKIM ŞAMPİYON OLAMAZ
Çorum Belediyespor’a büyük umutlarla geldiğini ancak sezona kötü başladıklarını belirten Fahrettin Sayhan, “Gerçek kapasitemizi sahaya yansıtabilseydik bugün 18 puanla 2.sıra olmamız gerekiyordu. Takım olarak her geçen gün iyiye giden bir grafiğimiz vardı. Deplasman maçlarında sorun yaşıyorduk, ona çözüm bulunca her şey daha iyi olacaktı. Bu takımın şampiyon olamayacağını ancak play-off oynayacağını yönetime söylemiştim. Gelecek sezonun temellerini hazırlayacaktık” dedi.

FİKİR AYRILIĞANA DÜŞTÜK
Görevi bırakmasına neden olayla ilgili de konuşan Fahrettin Sayhan, “Bugüne kadar yönetimin desteğini hep arkamda hissettim, sağ olsunlar. Ayrılma nedenimiz tamamen fikir ayrılığından kaynaklandı.
Turgay, Muhammed Fatih ve Bilal’ı kadro dışı bırakmak istedim. Bilal çok genç ve yetenekli bir oyuncu. Kendisini kazanmak adına burnu biraz sürtsün istedim. 10-15 gün altyapıyla antrenmanlara çıkmasının iyi geleceğini düşündüm. Muhammed Fatih, kafa olarak kopmuş. Performans adına takıma hiçbir katkısı yok. Turgay, yetenekli ancak o da performans adına bir şey vermiyor. Bilal ve Muhammed Fatih’le ilgili talebime yönetim ‘tamam’ dedi. Ama Turgay’la ilgili istediğim olmadı. Eğer ben bir futbolcuya hükmedemiyorsam, orada durmam.

İNSANLARIN GÖZÜ AÇILSIN İSTEDİM
Turgay’la ilgili geçen sezon da sorun yaşanmış. Yavuz Hoca Turgay’ı oynatmış. Ama ben Yavuz Hoca değilim.
Kadro dışı isteğim kabul edilmedi ama oynatıp oynatmamakla ilgili karar bana bırakıldı. ‘Patron sizsiniz, ama ben de kendi adıma gereğini yaparım dedim ve tesislere gittim. Bir karar vermem gerektiğini düşündüm. Anladım ki, artık bu takıma verebileceğim bir şey yok. Genel Kaptan Hamit Işık’a bilgi verdikten sonra Çorum’dan ayrıldık.
Eğer isteğim kabul edilseydi kalır savaşırdım. Takım içerisindeki sorunlar çözülebilirdi. Zaten geldiğimizden beri içerideki gruplaşmayı önlemeye çalışıyorduk. Savaşır ve bitirirdik. İnsanların artık bazı şeyleri görmesi lazım. Biz de bunun için böylesine kritik bir maç öncesinde görevi bıraktık. Kesinlikle kaçmadık. Bu şartlarda Yılmaz Vural da gelse yapacağı fazla bir şey yok. Yanılgılar ne kadar aza inerse başarı o zaman gelir.
Buraya, gerçekten Çorum’a hizmet etmek için gelmiştim. Ama olmadı. Başka bir takımla anlaştığım için ayrıldığımı söyleyenler de çıkabilir. Eğer bir takımla görüşmüşsem kefenim olsun.
Varsa hakkım, herkese helal olsun” şeklinde konuştu.
(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim