Normal sezonu 52 puanla 5.sırada tamamlayıp 2.Lig’e yükselme umutlarını Play-Off’a taşıyan Yeni Çorumspor, grup ikincisi Kocaelispor’la eşleşti. Kırmızı-Siyahlılar, Kocaelispor’la 10 Mayıs’ta Çorum’da, 15 Mayıs’ta ise deplasmanda karşılaşacak olup, final bileti almaya çalışacaklar. Peki, daha önce üç kez Play-Off’a kalma başarısı gösteren Yeni Çorumspor’un Play-Off karnesi nasıl?

3.Lig’de yedinci sezonlarını geçiren Kırmızı-Siyahlılar, daha önce üç kez mücadele ettikleri Play-Off’ta 1’i final olmak üzere 7 karşılaşmaya çıktılar. Çorum ekibi, bu maçlarda 2 galibiyet, 2 beraberlik, 3 de yenilgi alırken, attığı 8 gole karşılık 11 gol yedi.

2.LİGİN KAPISINDAN DÖNDÜ

Yeni Çorumspor, ilk kez 2014-2015 sezonunda Play-Off’a kaldı. Yarı finalde Kocaeli temsilcisi Darıca Gençlerbirliği ile eşleşen Yeni Çorumspor, ilk maçı sahasında oynadı. Yeni Çorumspor’un cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maç başladığı gibi golsüz eşitlikle tamamlandı.

0-0’ın rövanşında Darıca Gençlerbirliği’ni deplasmanda 59.dakikada Ahmet Buğra Erdoğan ve 90+3.dakikada Berat Ali Genç’in golleriyle 2-0 yenen Yeni Çorumspor adını finale yazdırdı.

Yeni Çorumspor, 26 Mayıs 2015’te Eskişehir’de oynanan final maçında İstanbulspor’la 2.lig bileti için kapıştı. 30.dakikada Hurşit Taşçı ve 35.dakikalarda Efe Berker Özcan’ın golleriyle bir anda 2-0 geriye düşen Yeni Çorumspor, 36.dakikada Muhammed Fatih Kanat’ın golüyle farkı bire indirmesine rağmen kalan sürede beraberlik golünü bulamadı. 88’de Veysi Öz ile bir gol daha bulan İstanbulspor sahadan 3-1 galip ayrılıp 2.lige yükselen taraf olurken, Yeni Çorumspor’un hayalleri başka bahara kaldı.

NİĞDE’Yİ GEÇEMEDİ

Yeni Çorumspor, 2015-2016 sezonunda da Play-Off’a kalma başarısı gösterdi. Yarı finalde Niğde Belediyespor’la eşleşen Yeni Çorumspor, ilk maçı sahasında oynadı. Niğde temsilcisi 36.dakikada Rıdvan Çelik’in golüyle 1-0 öne geçerken, kalan sürede maçı tek kaleye çeviren Yeni Çorumspor beraberlik golünü 80.dakikada Oğuzhan’ın kullandığı penaltı vuruşundan bulabildi ve karşılaşma 1-1 tamamlandı.

Niğde’de oynanan rövanş maçı Yeni Çorumspor için adeta kâbus gibi geçti. 13.dakikada Uğur Ayhan, 22 ve 39.dakikalarda ise İbrahim Alan’ın golleriyle 3-0 geriye düşen Yeni Çorumspor, 44’te Çağrı Tekin ve 90+4.dakikada da Gökhan Kılınç’la olmak üzere 2 gol bulmasına rağmen sahadan 3-2 yenik ayrıldı ve yine 2.Lig umutlarını başka bahara kaldı.

ALTAY’A KARŞI 2-0’LIK AVANTAJI KULLANAMADILAR

Yeni Çorumspor, 2016-2017 sezonunda da Play-Off’a kalarak üst üste üçüncü kez bu heyecanı yaşadı. Yeni Çorumspor’un Play-Off’taki rakibi ise İzmir’in köklü kulüplerinden Altay oldu.

İki takım ilk maçı Çorum’da oynadı. Çorum ekibi, 12.dakikada Yakup Alkan, 49.dakikada da Salim Uzun’un golleriyle Altay’ı 2-0 mağlup edip rövanş için büyük avantaj yakaladı.

2-0’ın rövanşı için İzmir’e giden Yeni Çorumspor kafilesi, taş ve sopalarla karşılandı. Gergin bir atmosferde oynanan maçta ilk yarı gol olmadı ve Yeni Çorumspor final kapısını iyice araladı. Ancak ikinci yarı tam bir kâbus gibi geçti.

46’da İbrahim Ferdi Coşkun’un golüyle öne geçen Altay, kalan sürede tüm hatlarıyla ikinci golü aradı. 90. dakikaya 1-0 geride ama final bileti cebinde giren Yeni Çorumspor, bu dakikada İhsan Furkan Deniz’in golüyle büyük bir şok yaşadı. Normal süre 2-0 Altay’ın üstünlüğü ile tamamlanınca karşılaşma uzatmalara gitti.

Uzatmalarda da işler iyi gitmedi. 98.dakikada Yakup Kayış topu kendi ağlarına gönderince İzmir ekibi farkı üçe çıkarttı. Final için gol bulması gereken Yeni Çorumspor, 120+2.dakikada İbrahim Akın’ın golüyle sahadan 4-0 yenik ayrılıp dramatik bir şekilde bir kez daha 2.lig hayallerine veda etti.

Editör: TE Bilisim