Yeni Çorumspor’da istifa depremi yaşandı. Pazar günü 1461 Trabzon maçından sonra bir grup taraftarın “yönetim istifa” diye bağırmalarıyla başlayan sürecin sonucunda Başkan Fatih Özcan görevi, Kaptan Oğuzhan Yalçın da futbolu bıraktığını açıkladı.

YÖNETİCİLERİMİZ TEHDİT EDİLDİ

Geçtiğimiz Perşembe günü açıkladığı yeni yönetimde yer alan Hakan Geldi ve Mustafa Ercan’ın yönetimde yer aldıkları için tehdit edildiklerini ve bunun neticesinde Hakan Geldi’nin istifa ettiğini belirten Fatih Özcan, “Çorumspor’da top oynamış ve yöneticilik yapmış Ömer Altıkardeş ağabeyimiz, Mustafa Ercan kardeşimize ‘kulübü 7-8 milyon borçlandırıp gideceksiniz. Ben de size küfredeceğim. Utanmıyor musun öyle bir oluşumun içerisinde olmaya’ demiş. Neyin oluşumu bu? Yine Hakan Geldi kardeşimiz siyasi baskılara dayanamayıp istifa etti.

Geldiğimiz noktada artık yönetici bulamaz hale geldik. Madem öyle, meydanı onlara bırakıyorum. Gelsinler yönetsinler. Ben bırakıyorum.

İstifa diye bağırdıklarında kucağımda 7 yaşında kızım vardı. İçim acıdı. Artık aileme ve işime zaman ayıracağım. Kararım kesindir. Gözünüz aydın gidiyorum, el açmadım, etek öpmedim. Hep beni eleştirdiler. Hırsızın hiç mi suçu yok?

Ben artık bıraktım. Eğer arkamdan konuşacak kadar cesaretin varsa, sonuçlarına katlanacak kadar da yüreğin olacak.

HARCADIĞIM PARAYI KULÜBE BAĞIŞLIYORUM

Harcadığım para benim kendi param. Kimseden 1 kuruş almadım. 375 bin lira borçla aldığım kulüp için bugüne kadar 4,5 milyon lira para harcadım. Bu paranın hepsini kulübe bağışlıyorum. 1 delikli kuruşunu bile istemiyorum.

Sponsorluk anlaşmasından gelecek 1,5 milyon ve Federasyon gelirlerinden gelecek 1 milyon lira olmak üzere kasada da 2,5 milyon lira para bırakıyorum. Buyursunlar yönetsinler. Meydanı onlara bırakıyorum.

HAMİT IŞIK DA BIRAKIYOR

Pazar günkü Fatsa Belediye maçına kadar mali vecibelerimizi yerine getireceğiz. Bu doğrultuda, Sportif Direktörümüz Hamit Işık takımın başında olacak. Salı günü o da istifa edecek.

Sayın Valimiz, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız artık bir yönetim oluşturur kulübü ortada bırakmazlar. Dileyen kulübün hisselerini alır, dileyen yönetimi. Devir işlemleri ile Hamit Işık ilgilenecek. Ya da Ankara’ya gelirler devrederiz.

SÖZÜMÜ YERİNE GETİRDİM

Ben göreve gelirken bir söz verdim. Dedim ki, Çorumspor efsanesi geri dönecek. O sözümü tuttum. Mevzuata aykırı olmasına rağmen kulübün ismini değiştirdik. Bu yolda en büyük pay Milletvekilimiz Ahmet Sami Ceylan’a aittir. Kimse bilmesin diye söz verdirdi bana ama bugün ben bırakıyorum. O yüzden ismini açıklamakta sakınca görmüyorum. İsim değişikliği konusunda kendisinin çok büyük emekleri ve payı var. Kendisine teşekkür ediyorum.

BECEREMEDİK

Göreve büyük hedefler ve hayallerle geldik. Ama beceremedik. Bayburt İl Özel İdare olağanüstü bir performans sergiliyor. Türkiye liglerinde böyle bir performans yok. Kıskanmıyorum ama gıpta ediyorum.

Bizim iyi bir kadromuz var. Play-Off’tan da olsa bu takım 2.Lig’e çıkacak. Buna tüm kalbimle inanıyorum.

AŞGIN’I ALET ETMEYİN

AK Parti Belediye Başkan Adayı Sayın Halil İbrahim Aşgın 1461 Trabzon maçını taraftarlarla birlikte tribünden izlemiş. Haberimiz olmadı. Keşke haberimiz olsaydı da birlikte seyretseydik. Herhangi bir sataşma falan olur tatsızlık çıkabilirdi. Benim sitemim sadece bu noktada.

İstifa seslerinin Sayın Aşgın’ın bulunduğu tribünden gelmesinin altında kimse bir şey aramasın. Halil İbrahim Aşgın Bey düzgün bir insan, öyle işlere bulaşacak biri değil. Onu bu işlere alet etmeyin. Bu işle zerre kadar alakası yok.

KILIÇ’TAN ÖZÜR DİLİYORUM

CHP Belediye Başkan Adayı Sayın Özgür Kılıç’la bir görüşmemiz oldu. Bugün (dün) tesislerde ziyaretimize geleceklerdi. Ama bu olaylar oldu. Kendisini misafir edemediğimiz için özür diliyorum” şeklinde konuştu.

Zaman zaman duygulandığı ve gözlerinin dolduğu gözlenen Fatih Özcan, takım kaptanı Oğuzhan Yalçın’ın da aktif futbolculuk kariyerini noktaladığını belirtirken, “Kendisi kardeşim gibidir. Sosyal medyadan yazıyorlar. Oğuzhan futbolcu getirip benden komisyon alıyormuş. Hamit Işık ve Oğuzhan’ı kastederek ‘yaverlerini de al git’ diyorlar. Ben de aldım ve gidiyorum.

Konuştuk, 5 yıl daha futbol oynayabileceğini söyledi. Ama ben 3 yıl dedim. Bu 3 yıllık süreçte geçimini benim şirketimden sağlayacak. Her zaman kendisinin destekçisiyim.

Oğuzhan Yalçın düşmanlarının gözü aydın” şeklinde konuştu.

Başkan Fatih Özcan, teknik heyet ve futbolcuların tüm ısrarlarına rağmen göreve geri dönmeyeceğini belirtti ve tesislerden ayrıldı.

Editör: TE Bilisim