Yeni Çorumspor Pazar günü 33.hafta maçında konuk olacağı Karacabey Belediye ile lig tarihinde altıncı kez karşılaşacak. Kırmızı-Siyahlılar, Bursa temsilcisiyle bugüne kadar oynadıkları beş maçı da kazandı.

Bursa Nilüferspor adıyla yıllarca mücadele ettiği liglerde daha sonra Karacabey Birlik adını alan ve bu sezon da Karacabey Belediyespor adıyla 3.Lig 3.Grup’ta Play-Off’u garantileyen Bursa temsilcisi, eski adı Çorum Belediyespor olan Yeni Çorumspor’la bugüne kadar 5 kez karşılaştı. Bu maçların tamamını Yeni Çorumspor kazandı.

Yeni Çorumspor’la Karacabey Belediye ilk olarak 2016-17 sezonunda aynı grupta yer aldılar. İki takım ilk kez 11.hafta maçında Çorum’da karşı karşıya geldi. 2 Kasım 2016’da Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı’nda oynanan maçı Çorum temsilcisi 11.dakikada Salim Uzun, 14 ve 87.dakikalarda Yakup Alkan, 19.dakikada da Emre Aykut Yakut’un golleriyle 4-2 kazandı. Bursa temsilcisinin gollerini ise 63.dakikada Muhammed Serdar Yazıcı ve 90.dakikada Süleyman Güneş attı.

Ligin 30.haftasında Bursa’da oynanan maçı da Yeni Çorumspor 47.dakikada Yakup Alkan’ın kaydettiği golle 1-0 kazanıp Çorum’a 3 puanla döndü.

Yeni Çorumspor’la Karacabey Belediye geçen sezon da aynı grupta yer aldı. 17.haftada Çorum’da karşılaşan iki takım arasındaki üçüncü karşılaşmada gülen taraf yine Çorum temsilcisi oldu. Yeni Çorumspor, Doğan Can Davas’ın 5 ve 14.dakikalarda attığı gollerle rakibini 2-1 mağlup ederken, Bursa temsilcisinin golünü 45.dakikada Yeni Çorumsporlu Emre Yüksektepe kendi kalesine attı.

İki takım arasında sezonun son haftasında Bursa’da oynanan maçta da 3 puan yine Yeni Çorumspor’un oldu. Kırmızı-Siyahlılar yedek ağırlıklı bir kadro ile sahaya çıkmalarına rağmen bu sezon da kadroda yer alan Ertuğrul Sancaktutan’ın 42 ve 90.dakikalarda attığı gollerle rakibini 2-0 mağlup etmeyi başardılar.

Bu sezonda aynı grupta yer alan iki takım 16.hafta maçında Çorum’da karşılaştı. Yeni Çorumspor, 9 Aralık’ta Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı’nda oynanan maçı 9.dakikada Kıvanç Kaya, 16.dakikada Batuhan Demirel, 17.dakikada Barış Çiçek ve 35.dakikada da Mikail Albayrak’ın attığı gollerle 4-1 kazandı. Bursa temsilcisinin maçtaki tek golü 73.dakikada Mahmut Şeker’den geldi.

Editör: TE Bilisim