Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in futbolun geleceği için hazırlanan projeleri aktardığı ve katılımcıların katkısıyla ortaya yeni projeler çıkarmak amacıyla başlattığı Futbol Buluşmaları’nın üniversiteler etabı, TFF’nin Riva'da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapıldı. Terim’in, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanları ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürleri ile bir araya geldiği toplantıya, Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner ile öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdullah Güllü de katıldı.
Günümüzde spor ile bilimin ayrılmaz bir ikili olduğunu vurgulayan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, üniversitelerle yapılacak çalışmaların futbolun gelişimi açısından önemine değindi. TFF'nin halen üniversitelerle işbirliği içinde birçok proje yürüttüğünü de dile getiren Fatih Terim, bu toplantıdan çıkacak fikirler ile bu projelere yenilerinin ekleneceğine inandığını söyledi.
Hitit Üniversitesi BESYO Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner ise toplantıda yaptığı konuşmada, Hitit Üniversitesi olarak 2017 Üniversitelerarası Avrupa Futsal (salon futbolu) Şampiyonası gibi organizasyonlar düzenlemekten son derece mutlu olduklarını ve bu tür organizasyonların üniversite ile işbirliği içerisinde yapıldığında futbolun nerelere geleceğinin önemli bir göstergesi olduğunu belirtti. Doç. Dr. Faruk Yamaner toplantı vesilesiyle bir araya geldiği Fatih Terim’e üniversitenin spor faaliyetleri ve kazandığı başarılarla ilgili bilgiler aktardı ve teknik adamı Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşecek olan 2017 Üniversitelerarası Avrupa Futsal Şampiyonası’na davet etti. Fatih Terim, üniversiteyi tebrik ederek başarılarının devamını diledi ve şampiyona için Çorum’a gelme sözü verdi.
(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim