Yakup Alkan Çorum Belediyespor’da yeniden doğdu. Geçen sezonu gol atamadan tamamlayan Yakup, bu sezon Çorum Belediyespor forması altında ligin ilk 7 haftasında 7 gol atarken, 3.ligin de en golcü futbolcusu unvanını daha şimdiden ele geçirdi.
Tuzlaspor forması altında 2014-2015 sezonunda 18 golle “gol kralı” olduktan sonra geçen sezonun PTT 1.Lig takımlarından Malatyaspor’a transfer oldu. Burada yeterince forma şansı bulamayınca Devre arasında Menemen Belediyespor’a transfer oldu ancak burada da gol atma başarısı gösteremedi ve sezonu gol atamadan tamamladı.
 
GOL KRALLIĞINDA 1. SIRAYA YÜKSELDİ
Bu sezon başında Malatyaspor’dan kiralanan Yakup Alkan, ligin ilk haftasında Beylerbeyi maçında fileleri havalandırarak 1 sezon aradan sonra gol sevinci yaşayan Yakup, Gölcükspor ve Cizrespor maçlarında 1’er, Tekirdağspor ve Erzin Belediyespor maçlarında ise 2’şer gol attı. Ligdeki gol sayısını 7’ye yükselten “Bonus” lakaplı golcü futbolcu, 6 golü bulunan Altaylı Murat Uluç’un önüne geçerek gol krallığı yarışında 1.sıraya yükseldi. Yakup, sadece Belediyesporun mücadele ettiği 3.lig 1.grubun değil, 3.ligin de en golcü futbolcusu olarak dikkat çekiyor.
(Hüseyin AŞKIN)
 
Editör: TE Bilisim