10 KİŞİ İLE 2 GOL ATMAK ÇOK ÖNEMLİ

Kaya’nın, Amed maçı, kadro dışılar, transfer, Samsunspor maçı ve genel olarak yaptığı açıklamalarından derlediğimiz konuşması şöyle: “Gerçekten hiç beklemediğimiz, hak etmediğimiz bir sonuçla Diyarbakır’dan döndük. Oyuncularım, 10 kişi, 90 dakikaya yakın çok iyi bir oyun çıkardılar. Sahada basmadık yer bırakmadılar. 10 kişi oynayıp 2 gol atmak çok önemliydi.

FUTBOLCULAR DAHA SORUMLU DAVRANMALI

Maalesef, bazen şartlar istediğimiz gibi gitmiyor. Kamuoyunda ve takımın içinde de hakemle ilgili olumsuz eleştiriler var. Hakemin kötü maç yönettiğine ben de katılıyorum. Ancak futbolcularımın daha sorumlu davranmaları gerekiyor. Bakın, burada olumsuz yaptığımız bir faul Yeni Çorumspor takımına sıkıntı yaratacaksa o faulü yapmamalıyız. Biz daha sorumlu davranarak ve olumsuzluklardan ders alarak hakeme kart çıkarmasını gerektirecek veya penaltı çalmasını gerektirecek bir pozisyon yaratmamalıyız.

Ben, bir tek Manisa maçı ile ilgili hakem hakkında eleştiride bulundum. O eleştirimin de arkasındayım. Hakemin düdüğünün ve kartının olumsuzluğuna sığınırsak bir adım mesafe kat edemeyiz. Herkes sorumlu olacak, işini yapacak, kolay kart görmeyecek, penaltı yaptırmayacak arkadaş, bu kadar basit. Yazık değil mi 90 dakika 10 kişiyi oynayan takıma ve verilen emeğe? Bu takımda en azından 7-8 kişi geçen sene 3 tane final oynayan oyuncular var.

OYUNCULARIN ÜSTÜNDE BÜYÜK BİR BASKI VAR

Kabul ediyorum, oyuncularımın üzerinde büyük bir baskı var. Bu baskı neticesinde oyuncularım sahada bazen yanlış işler yapabiliyor. Ancak hem bu baskı ile mücadele edeceğiz, hem de takımı eksik bırakmak gibi, gereksiz penaltı yapmak gibi olumsuz işlerde yapmayacağız. Amed yenilgisinden dolayı gerçekten çok üzgünüm. Deplasmanda kazanma geleneğini sürdürmek istedik ama maalesef olmadı.

DAHA İYİLERLE DEVAM ETMELİYİZ

3 oyuncu ile bildiğiniz üzere yollarımızı ayırdık. Aslında bu yeni bir olay değil. Devre arası transfer döneminde uygulayacağımız bir gelişmeydi, şimdi yapma gereği duyduk. 10 gün sonra da olabilirdi. 10 gün önce de. Ortada absürt bir durum yok. Bu 3 oyuncu iyi oyuncular olabilir ama ilk yarıda bize verdikleri performansları yetersiz görüldü.

Play-Off yolunda daha iyi oyuncularla ikinci yarıya devam etmeliyiz. Transfer dönemi resmen başlamadı ama şuan görüşmeler her kulüpte devam ediyor. Biz de bu görüşmelerimizi yürütüyoruz. Ayrılan 3 oyuncumuzun Başkan Fatih Özcan tarafından tüm alacakları ödendi, Allah razı olsun. Bu oyuncularla helalleştik ve ayrıldık.

Çorum Belediye zamanında her sene 15-20 oyuncu gider, gelirdi. Artık böyle olmayacak. 3 oyuncu gidecek, 2 oyuncu gelecek. 2 oyuncu gidecek, 3 oyuncu gelecek.

ARTIK TAMAMEN SAMSUNSPOR MAÇINI DÜŞÜNÜYORUZ

Bugünden itibaren gündemimiz Samsunspor maçı. Yeni Çorumspor her maça kazanmak için çıkıyor. Bazen benim verdiğim demeçlere bakmayın. Ben her maçı kazanmak için oynuyorum. Samsun maçı da böyle olacaktır. Kimle, kimlere karşı oynadığımız önemli değil. Benim oraya aslan gibi 11 tane delikanlı oyuncum çıkacaktır ve ölümüne mücadele edecektir. Samsun’a gereken cevabı verecektir.

HER YENİLGİ SONRASI SORU İŞARETLERİ OLUŞMASIN

Her mağlubiyetten sonra takımla ilgili bir soru işareti oluşmasın. Bakın buradan kamuoyuna ve taraftarımıza rica ediyorum. Yıllarını futbola vermiş bir insanım. Çok iyi bir ekip yakaladık. Çok iyi bir altyapı hazinemiz var. 3 tane oyuncu gönderdik, devre arası 1-2 oyuncu alacağız. Bu sezon yakaladığımız şansı elimizin tersiyle itmeyelim. Bu çocuklara sahip çıkalım. Bizim takımımızda forma giyen oyuncular, bu ligin üstünde oyunculardır. Bu sezon Play-Off şansı yakaladık bunu da korumamız lazım. Play-Off’a kalsak iş daha kolay. 100 milyonluk takıma karşı bile kazanmak şansımız eşit. O yüzden herkesten rica ediyorum, bu takıma lütfen sahip çıkalım. Taraftarımızda bizden desteğini eksik etmesin.

Editör: TE Bilisim