Geçen yıl 14 kategoride 94 bin lira para ödülü dağıtan Çorum Belediyesi, bu yılki miktarı 126 bin liraya çıkarttı.
22 Ağustos Cumartesi günü Nazmi Avluca Sahası’nda saat 10.00’da başlayacak olan ‘Çorum Belediyesi Geleneksel Yağlı Güreşleri’nin bu yıl da Kırkpınar’ı aratmaması bekleniyor. Güreşlere yine birçok Kırkpınar başpehlivanı davet edilirken, müsabakalar baş, başaltı, büyük orta, küçük orta büyük boy, küçük orta küçük boy, deste büyük boy, deste orta boy, deste küçük boy, ayak, tozkoparan, teşvik 1, teşvik 2, minikler 1 boy ve minikler 2 boy olmak üzere 14 kategoride yapılacak.
Güreşler sonunda, dereceye giren sporculara toplamda 126 bin lira para ödülü dağıtılacak. Kategorilere göre verilecek para ödülleri ise şu şekilde belirlendi: Baş 59 bin lira, başaltı 19 bin lira, büyük orta 14 bin lira, küçük orta büyük boy 9 bin lira, küçük orta küçük boy 8 bin lira, deste büyük boy 6 bin lira, deste orta boy 5 bin lira, deste küçük boy 4 bin lira, ayak 3 bin lira, tozkoparan 2 bin lira, teşvik-1 boy bin 500 lira, teşvik-2 boy bin 500 lira, minik-1 boy bin lira ve minik-2 boy bin lira.
Zeki Gül, İsmail Akgöz, Haşim Eğer, Mustafa Ercan, Ahmet Özler, Abdullah Gözübüyüklü, Hüseyin Teke ve Nadir Solak’tan oluşan Tertip Komitesi, ödül dağıtım oranlarını da belirledi. Birinci olan pehlivanlar yüzde 30, ikinci olan pehlivanlar yüzde 20, üçüncü olan pehlivanlar yüzde 15’er (Her kategoride iki tane üçüncü oluyor) ödül alacak. Kalan yüzde 20 oranındaki ödül ise 5., 6., 7. ve 8.’ler arasında eşit olarak paylaştırılacak.
(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim