Son yıllarda büyük bir gelişim gösteren Çorum voleybolu, tarihinde ilk kez 4 takımla liglerde mücadele etmeye hazırlanıyor. Bu kritik sezon öncesi kulüp temsilcileri ve hakemler Voleybol İl Temsilciliği tarafından düzenlenen yemekte bir araya geldi.

İkinci Bahar’da düzenlenen yemeğe, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Voleybol İl Temsilcisi Mahmut Uysal, Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Nadir Solak, Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği ve Spor Kulübü (BEDER) Başkanı Baki Aygün, Çorum Voleybol Spor Kulübü Başkanı Ali Haydar Teke, Sungurlu Belediyespor Voleybol Sorumlusu Mustafa Özdemir, Osmancık Belediyespor Genel Kaptanı Gökhan Kent ve antrenör Ümit Gökgöz, Özel TED Koleji Spor Kulübü antrenörü İrfan Kılıçlarslan, voleybol klasman hakemleri ve diğer kulüp temsilcileri katıldı.

Yemeğin ardından bir konuşma yapan İl Temsilcisi Mahmut Uysal, Çorum olarak bu yıl dört takımla ligde mücadele etmenin haklı gururunu yaşadıklarını bu amaçla hem camiayı bir araya getirmek hem de daha iyi nasıl yaparız arayışı içinde olduklarını söyledi. Kulüplere yeni sezonla ilgili bilgilerde veren Uysal, liglerde mücadele edecek tüm takımlara başarılı kazasız, belasız, sakatlıksız bir sezon diledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer de voleybolda elde edilen başarıların ve dört takımla ligde temsil edilmenin haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. Yeni sezonda tüm kulüplere başarılar dileyen Haşim Eğer fırsat buldukça maçlarınıda izlemeye çalışacaklarını belirterek kulüplerin tesislerde yaşayacakları olası sorunlarda ellerinden gelen katkıyı vereceklerini belirtti.

‘ŞAMPİYON OLDUK AMA KİMSE TEBRİK ETMEDİ’

Çorum voleybolunun önde gelen isimlerinin katıldığı yemekte sorunlarda masaya yatırıldı.

Sohbet bölmünde Sungurlu Belediyespor’un Voleybol Sorumlusu Mustafa Özdemir, Çorum sporuna yön veren isimlere sitem etti. Sungurlu Belediyespor’un gerek altyapıda gerekse A takımda önemli başarılara imza attığının altını çizen Özdemir, “2.Lig’de yenilgisiz şampiyon olmamıza rağmen Çorum’da sporu yöneten isimlerden kimse bizi arayıp tebrik bile etmedi. Diğer illerde sporda yaşanan başarıdan sonra o sporcular o ilde çiçeklerle karşılanırken, biz namağlup şampiyon olarak Çorum’a geldik ama kimse dönüp yüzümüze bile bakmadı. Biz isterdik ki, sporcularımız için en azından bir yemek organize edilsin. Bu yemekte sporcularımız onore edilsin. Ama hiç biri olmadı. Bırakın yemek vermeyi arayıp tebrik dahi etmediler. Bu kadar yalnız kalacağımızı bilseydik şampiyon olmazdık” dedi.

Konuşmasının devamında Çorum’da hemen hemen bütün branşlarda sporculara madalya verildiğini de belirten Özdemir, voleybol branşında neden madalya verilmediğini de gündeme getirdi. Özdemir’in bu talebi sonrası Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, resmi olarak bunu yapmanın mümkün olmayacağını ama kendi imkânları doğrultusunda bu konuda gerekeni yapacaklarının sözünü verdi.

Özdemir’in ardından söz alan Osmancık Belediyespor Genel Kaptanı Gökhan Kent, Çorum’u temsil edecek tüm kulüplere başarılar dilerken, özellikle alt yapı kategorilerinde oynanan müsabakaların deplasmanlı olmasını Osmancıklı velilerinde çocuklarını izlemek istediğini belirterek planlamada buna dikkat edilmesini istedi.

Çorum Voleybol adına konuşan Cesur Akcan ise sezon başında böyle bir toplantının düzenlenmesinden dolayı teşekkür etti. Çorum voleybolunun gelişimini devam ettirmesi için liglerde mücadele etmenin önemine dikkat çeken Akcan, Atatürk Spor Salonu zemininde hiç bir ayakkabı ile spor yapmanın imkansız hale geldiğini ve çok kaygan olduğunu belirterek İl Müdürü Haşim Eğer’den bu konuda destek istedi.

Atatürk Spor Salonu ile ilgili sorunun ilk kez yemekte duyduğunu söyleyen Eğer, sorunun çözülmesi için en kısa sürede gerekeni yapacaklarını söyledi.

(Rıfat KARA)

Editör: TE Bilisim