3.Lig’deki beşinci sezonunu geçiren ve üst üste üçüncü kez Play-Off’a kalma başarısı gösteren Çorum Belediyespor, Play-Off yarı finalinde Altay’la eşleşirken, 4 Mayıs’ta Çorum’da oynanan maçı 2-0 kazanarak final için avantaj yakalamıştı. Kırmızı-Siyahlılar önceki gün rövanş maçında sahaya umutlu bir şekilde çıkarken, ikinci yarıda yedikleri 2 golle avantajı kaybettiler. Normal süreyi 2-0 Altay önde bitirince maç uzatmalara gitti. Uzatma devrelerinde de kalesinde 2 gol gören Çorum Belediyespor’un sahadan 4-0 yenik ayrılarak üçüncü kez 2.Lig’in kapısından dönmesi camiada büyük üzüntüye neden oldu.

Gerek teknik heyet ve futbolcular, gerek İzmir’e kadar gidip takıma moral veren AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü,, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Kulüp Başkanı Zeki Gül ve yönetim kurulu üyeleri ile karşılaşmayı statta izleyen Çorumlu sporseverler hakemin bitiş düdüğü ile birlikte adeta çöküp kaldılar. Ceylan, Külcü, Karadağ ve yöneticiler bir süre yerlerinden bile kalkmazken, soyunma odasında da ağızları bıçak açmadı.

Final umuduyla gittiği İzmir deplasmanında sezonu kapatan Çorum Belediyespor’un 2.Lig’e yükselme umutları ise başka bahara kaldı.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim