Geçenlerde “Takım iyi, hoca yetersiz!” manşetini atan biz olduğumuz için, bizi, yani ÇORUM HABER Spor Servisi’ni kastettiği apaçık ortada.
Sayın Bozkurt’a, önce şunu sormak gerekir: “Kim, niye sizin üzerinize oynasın Serdar Bey? Size niye kinimiz, garazımız olsun?”
ÇORUM HABER, bu memlekette 32 yıldır çıkıyor ve istikrarıyla, itibarıyla, seviyesiyle tanınıyor. Ucuz polemiklerin muhatabı hiç olmadı, olmaz da.
ÇORUM HABER, geçmişte Çorumspor’la ilgili olarak kullandığı eleştiri hakkını, bugün de Çorum Belediyespor için kullanıyor. Asıl bunu yapmazsa, görev ve sorumluluğundan kaçmış, Çorum’a da, okuyucusuna da ihanet etmiş olur.
Belediyespor  yönetimi, bu sezon, bu ligin seviyesinin üzerinde güçlü bir takım kurdu. Bu takımla, açık ara lider pozisyonunda olması beklenirdi. Ama gelin görün ki, 10 maçta 13 puan kaybetmiş durumda ve şampiyonluk yolunda işi hiç de kolay görünmüyor. Biz de, takımın teknik bakımdan koordine edilmesinde, sahaya sürülmesinde, taktik anlayışında yanlışlıklar gördüğümüz için eleştiriyoruz. Bunu yapmayalım mı?
Unutmayın ki, siz yarın belki bir başka takımın teknik direktörü olacaksınız, ama Çorumlu gazeteci de, taraftar da Çorum Belediyesporlu olmaya devam edecek. Yani hiç merak etmeyin, Çorum Belediyespor’un yararını, çıkarını biz sizden daha fazla düşünürüz, başarısını sizden daha fazla isteriz.
Eleştirilerimiz, “üzerinize oynamak” değildir, Çorum kamuoyu adına izleme, gözlemleme ve denetleme hakkının kullanımıdır.
Yönetim sizin arkanızda duruyor olabilir. Belki, bizim göremediğimiz bazı şeyleri görüyorlardır. Saygı duyarız. Takım başarılı olursa, yönetime de size de alkış tutmak boynumuzun borcudur. Ama, başarısızlık halinde, yönetim de sizinle aynı sorumluluğa ortak demektir.  O zaman, “yazık ettiniz bunca emeğe!” demek de bizim hakkımız olacaktır.
Özetle Sayın Bozkurt, sizin üzerinize oynayan filan yok, sadece eleştiren var. Eleştiriye tahammülü öğrenmek zorundasınız.
Durup durup yeniden bu konuya dönmek istemiyoruz. Biz sadece ve sadece, Çorum’un profesyonel futbol liglerinde hak ettiği yere adım adım yükselmesini istiyoruz.
Yoksa bizden beklenen, hakem, aksilik, saha şartları diye sporseveri oyalama korosuna bizim de katılmamız mı? İşte bunu çok beklersiniz! Bu gazete, “Çorum’u sevenlerin gazetesi”…Çorum’un gözü, kulağı, sesi...Yağma yok!..
 
Hüseyin AŞKIN 
 
Editör: TE Bilisim