Çorum’da 25 Ekim’de başlayan 12.Üniversiteler Dünya Güreş Şampiyonası kapanış töreni ile sona erdi. FISU Başkan Yardımcısı Leopold Germain Senghor, Çorum’un muhteşem bir evsahipliği yaptığına vurgu yaparken, “Çorum’dan ayrılıyor olmaktan dolayı çok üzgünüz” dedi.
Atatürk Spor Salonu’nda 6 gün süren ve 26 ülkeden 250 civarında güreşçinin katıldığı şampiyonanın açılış töreni önceki akşam Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene; Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Belediye Başkan Yarımcısı Zeki Gül, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, FISU Başkan Yardımcısı Leopold Germain Senghor, Hitit Üniversitesi öğretim görevlileri, ülkelerin idareci, antrenör ve sporcuları katıldı.
Kapanış konuşmasını yapan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan, “Her şeyden önce bu güzel etkinliğin güreşin çok önemli merkezlerinden Çorum’da yapılmasına en önemli katkı sağlayan Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer’e şükranlarımı sunmak istiyorum. Elbette bu etkinliğin yapılmasında Çorum Valiliğimizin, Milletvekillerimizin, Çorum Belediyesinin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün, İl Sağlık Müdürlüğünün, Ticaret ve Sanayi Odamızın, ÇESOB’un çok değerli katkılarını gördüğümüzü ifade etmek istiyorum ve gönülden teşekkür ediyorum.



FISU heyetine, hakemlere, teknik ekibe, emeği geçen herkese herkse şahsım, üniversitem, ilim ve ülkem adına teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah Türkiye olarak güzel bir organizasyona imza attık. FISU içerisinde şuana kadar yapılan etkinliklerden en güzelini gerçekleştirdiğimizi ümit ediyorum” dedi.
FISU Başkan Yardımcısı Leopold Germain Senghor ise, Bugün sonuna geldiğimiz üst düzey bir güreş şampiyonasına katılmış bulunuyoruz. Bu gibi etkinlikler, tam bir ekip ruhu, çaba ve özveri olmadan yapılamaz ve biz 6 gün boyunca bu üç şeyi bir arada gördük, tüm müsabakalarda da bunu hissettik. Bütün bu çaba ve özveriden dolayı, Türkiye Üniversiteler Spor Federasyonu işbirliği ile Organizasyon Komitesine, Dünya Güreş Birliğine, bu misafirperver şehir Çorum’un yerel yöneticilerine, Hitit Üniversitesine ve Türkiye Cumhuriyetine teşekkürü bir borç biliriz. Hepsinden ziyade, FISU adına ben; siz güreşçileri, antrenörlerinizi ve yöneticilerinizi şampiyona boyunca göstermiş olduğunuz üstün performanstan ötürü kutluyorum. Umuyorum ki, sahada öğrenmiş olduğunuzdan çok daha fazlasını alıp götüreceksiniz. Çorum’da bize göstermiş olduğunuz sıcak karşılama ve dostluk için minnettarız ve birçoğumuz tüm bunları geride bırakıp buradan ayrılacak olmaktan dolayı üzüntü duyacağız. Bir kez daha dürüst oyunları için katılımcılara teşekkür etmek ve bu şampiyonanın kazananlarını tebrik etmek istiyorum. Böylelikle 12. Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonasını burada sonlandırıyor, bu büyük organizasyona katkı sağlayan herkesi tebrik ediyor ve birçoğunuzu 2018’de Brezilya’da görmeyi umut ediyorum” ifadelerini kullandı.


(Hüseyin AŞKIN)
 
Editör: TE Bilisim