4 gün süren turnuvaya Türkiye’nin yanı sıra Gürcistan, Azerbaycan, Yunanistan, Slovakya, İran, Kazakistan, Kırgızistan ve Romanya'dan 350 sporcu katıldı. Türk güreşçiler 17 altın, 22 gümüş ve 30 bronz madalya kazanırken, Serbest stil 57 kiloda milli mayoyu giyen Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü güreşçisi Engin Çetin, finalde takım arkadaşı Ahmet Duman’a yenilerek ikinci oldu ve Türkiye’ye gümüş madalya kazandırdı.

Takımlar genel klasmanında ise, Çorumlu antrenör Ruşan Çetin’in teknik direktörlüğünü yaptığı ve Engin Çetin’in ikinci olduğu Serbest Güreş Milli Takımı kazandığı 20 madalya ise 200 puan toplayıp birinciliği elde etti. Türkiye’nin ardından Azerbaycan 148 puanla ikinci, İran 143 puanla üçüncü oldu.

Grekoromen sitilde, 27 madalya alan Türkiye topladığı 235 puanla şampiyonluk kupasının sahibi oldu. 153 puan toplayan Kazakistan ikinciliği, 73 puan toplayan Romanya ise üçüncülüğü elde etti.

Kadınlarda da şampiyonluk ipini yine Türkiye göğüsledi. 22 madalyanın karşılığında 240 puan toplayan Türkiye’nin ardından Romanya 90 puanla ikinci, aynı puanlı Azerbaycan ise üçüncü oldu.

Editör: TE Bilisim