Çorum Futbol Kulübü Teknik Direktörü Bahri Kaya, konuk olarak katıldığı bir programda oldukça önemli açıklamalarda bulundu.  Hedeflerinin 3 yılda 1.Lig’e yükselmek olduğunu yineleyen deneyimli teknik adam, “Ama bakarsınız 3 yıla kalmaz 1.Lig’e çıkabiliriz” dedi.

Başkan Fatih Özcan’ın “3 yılda 1.Lig” projesi çerçevesinde takımın başında yer aldığını belirten Bahri Kaya, transfer çalışmalarının devam ettiğini, bugüne kadar hep transfer listesinin ilk sırasındaki oyuncuları aldıklarını söyledi.

Bahri Kaya’nın programda yaptığı açıklamalardan satır başları şöyle:

İSTİFADAN BAŞKA YOL YOKTU

Geçtiğimiz sezon ikinci yarıdaki performans çok olumsuz gitti. Beklemediğimiz bir durumdu.  Bu durum karşısında yapılacak tek hamle vardı. Takımın önünü açmak adına istifa etmiştim. Sonrasında Fatih Başkan beni aradı kafasında bir proje olduğunu ve detaya girmeden Ankara’ya davet etti. 3 yıllık projeden bahsetti. Ben de bu projeyi benimsedim. Ama o sezon için kabul etmedim. Yeni sezonda yeniden takımın başında olabileceğimi söyledim ve bu şimdi takımın başındayım.

Hedefimiz 3.yılda 1.Lig’e çıkmak. Ama bakarsınız 3 yıla kalmaz daha önce de 1.Lig’e çıkabiliriz.

KİMİ İSTEDİYSEM BAŞKAN ONU ALDI

Geçen seneki transfer hatalarından ders alarak bu sezon transfere başladık. İddialı bir kadro ile sezona girmek için de kolları sıvadık. Transfer listemin birinci sırasında yer alan oyuncuları aldık. Bu konuda kendimi çok şanslı hissediyorum Başkan Özcan’a çok teşekkür ediyorum.

Fatih Başkan biz üzülmeyelim diye birinci sıradaki isimleri aldı. Biz de Fatih Başkanı üzmemek adına elimizden gelen gayreti göstereceğiz.

İSKELETİ BOZMAYACAĞIZ

Geçen seneden 14 futbolcuyla devam ediyoruz. Her sene iskeleti bozmamaya özen göstereceğiz. Dış transferde 7 oyuncuyla anlaştık. Aslında 8 isimle anlaştık ama bunun ismini şuan veremeyeceğim. Bazı problemler var o problemler çözüldüğü takdirde 8.transferimizi de açıklayacağız.

Gelecek sezon 10 oyuncu gönderip bir o kadar da oyuncu almamak için bir sağ bek ve sol ön oyuncusu almayı planlıyorum. Bu oyuncuların da 25 yaş altı olmasına dikkat ediyorum.

KALECİ HASAN HÜSEYİN İLK TERCİHİMİZDİ

Dış transferde oyuncuları seçerken, bizim oyun anlayışımıza uyması gerekiyordu. Bu doğrultuda da transferlerimizi yaptık. İlk görüşmemizde şampiyon olan bir takımın kalecisi olduğu için bizden yüksek bir rakam istemişti.

SAVUNMA HATTINDAN ÇOK MEMNUNUM

Stoper mevkisine transfer ettiğimiz Eren Tokat geçen seneki oyuncularımızdan. İyi de performans sergilemişti. Salih Zafer’i transfer ettikten sonra yanına uzun boylu bir stoper alma gereği duyduk. Transfer komitemizle yaptığımız istişare sonunda da Eren Tokat isminde karar kıldık. Nihayetinde tanıdığımız bir oyuncu risk almak istemedik. Diğer transferimiz Zafer’i anlatmaya gerek yok. Bu ligde her sene 30-35 maç oynayan bir isim. Bize katkı sağlayacağından şüphemiz yok.

Stoperleri genel olarak değerlendirirsek Osman Bodur geçtiğimiz sezon sonuca odaklı bariz hataları olsa da iyi bir sezon geçirdi. Talha ve Mete gibi iki tane uzun boylu oyuncumuz da var. Komple isim isim bakıldığı zaman defans hattından çok memnunum.

UMUT KAYA’YI HEP İSTİYORDUM

Orta saha bölgesine baktığımız zaman ilk transferimiz Umut Kaya oldu. Umut ta ilk sıradaki transferimiz.  Başkanımız Fatih Özcan ile Manisa’nın final maçını seyrederken,  Umut Kaya takım kaptanı bandıyla sahadaydı. O an içimden geçeni Bakanımızla paylaştım. Çorum Futbol Kulübü’nde böyle bir oyuncunun olması beni çok mutlu eder dedim. Başkan da benimle aynı fikirdeydi ve bizi kırmadı, Umut’u kadromuza dahil etti. Yıllardır takip ettiğim bir futbolcu. Sarıyer’de görev yaptığım zaman da kadroma katmak istediğim bir isimdi.

ONUR’UN ÇORUMLU OLMASI TRANSFERİNİ KOLAYLAŞTIRDI

Diğer transferimiz Onur Kolay devamlı şampiyonluğa oynayan takımlarda forma giymiş bir isim. Onur’un Çorumlu olması da transferi biraz kolaylaştırdı. Orta saha bölgesinde zengin bir kadroya sahip olduk. Batuhan, Kerem Çağatay, Muhammed Çoban da bu isimleri zaman zaman zorlayacaktır.

CENGİZ’E ÇOK İNANIYORUM

İnegöl’den transfer ettiğimiz Cengiz de diğer transferlerimiz gibi devamlı üst sıraları zorlayan takımlarda oynadı. Geçen seneden beri takip ettiğimiz bir oyuncuydu. Cengiz’e çok inanıyorum. Almanya altyapısı olan bir oyuncu. Kenar oyuncusu olmasına rağmen gol sayısı fazla bir futbolcu. O bölgeye de isim isim baktığımız zaman Kerem Pala gibi bir isim var kadromuzda. Geçen sene sakatlanmamış olmasaydı farklı bir Kerem’den bahsediyor olabilirdik. Keza Mikail Albayrak gibi kalitesi ispatlı bir futbolcu daha var kadromuzda. Bu anlamda da o bölgede sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum.

YAKUP’UN KALİTESİNDEN ŞÜPHE YOK

Geçen sene santrafor bölgesinde yaşadığımız sorunlar nedeniyle Kıvanç gibi bir değeri kazandık. Volkan Akyıldız da çok inandığım Avrupa altyapısı olan biri. Bu isimlerin yanına tecrübeli bir isim daha eklemek istedik. Bu doğrultuda listemizin ilk sırasında olan Yakup Alkan ile görüştük. Yakup Çorum ismini duyunca zaten hiç düşünmedi. Bilindiği üzere son iki senesinde şampiyonluk yaşamış bir oyuncu. Kalitesinden kimsenin şüphesi de yok.

EN ÖNEMLİ HALKALARDAN BİRİ EKSİK

Şuan takım içinde her şey çok iyi gitmesine rağmen en önemli bir halka eksik. Takımın iyi olduğunu söylüyorsunuz, teknik ekibin iyi olduğunu söylüyorsunuz, taraftarımız zaten çok iyi.  Tek eksiğimiz sponspor. 2 tane önemli şirketimiz sponsor oldu ama bu yeterli değil. Çorum’da sanayi dünyasından birçok isimin Çorum FK’ya destek vermesi gerekir. 

Geçen sezon Samsun’un başarısında bu gibi faktörler çok etkili oldu. Örneğin Samsun’da 8 iş adamı 8 futbolcunun transfer ücretini karşıladı. Buna bizzat şahit oldum.

ÇORUM BÖLGENİN LİDERİ

Altyapı çalışmalarımızda Selim Sümer, Cemalettin Hoşgör ile devamlı irtibat halindeyim. Çorum bulunduğu bölgenin lideri konumunda. Bu nedenle Yozgat’a, Amasya’ya ve Tokat’a gidip devamlı genç oyuncuları izlemek gerekiyor.

YENİ STATTA OYNAYACAĞIMIZ GÜNÜ İPLE ÇEKİYORUZ

Yeni Stadyum Çorum’a hayırlı olsun. Burada maç oynayacağımız günü iple çekiyoruz. Ancak zeminin oturması lazım. Maçlar başlayana kadar. Bu zeminde antrenman yapmamız lazım. Hem zeminin oturması için iyi olabilir, hem de bizim sahaya alışmamız lazım. Bu konu hakkında Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ile görüştüm. Yardımcı olabileceğini söyledi. İlk resmi maçımıza kadar 5 veya 6 antrenmanı yeni statta yapmamız gerekiyor. Geçmiş dönemde çalıştırdığım takımlarda benzer sorunlar yaşadım.”

“4-3-3’E YAKINIZ”

Çorum Futbol Kulübü Teknik Direktörü Bahri Kaya, yaptıkları transferlerle ofansif yönü de çok güçlü bir kadroya sahip olduklarını ifade ederken, 4-3-3 sistemine yakın olduklarını söyledi.

Yeni sezonda her maçı ayrı ayrı değerlendireceklerini belirten Bahri Kaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ben genelde 4-4-2 ve 4-3-3 oynayan bir hocayım. Geldiğim günden bu yana aldığımız tepkiler doğrultusunda çok gol pozisyonuna giren bir Çorumspor olduğunu söyleniyor. 

Benim oyun sistemim daha çok ofans oynayan, iki bekini hücuma gönderen, orta saha oyuncularını devamlı ceza sahası içerisine sokan bir sistemim var. Bu transferlerle birlikte sistem daha çok 4-3-3 olacak gibi görünüyor. Ama maç maç değişik sistemlere de geçiş yapabiliriz.

Başkanımızın benden özel bir isteği oldu. Özellikle iç sahada coşkulu bir futbol istedi. Biz de başkanımızın bu isteğini kırmamak üzere iç sahada coşkulu futbolu bize oynattıracak ve bileği bükülmeyen bir takım yaratmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

“ÇORUM’LA YOLUM OĞUZHAN

YALÇIN SAYESİNDE KESİŞTİ”

Çorum Futbol Kulübü Teknik Direktörü Bahri Kaya, Fatih Özcan’ın henüz başkan olmadığı dönemde Çorum’a geldiğini ancak anlaşamadığını söyledi.

Çorum’la yollarının şimdiki Başkan Yardımcısı Oğuzhan Yalçın sayesinde kesiştiğini anlatan deneyimli teknik adam, “Benim Çorum ile yollarım Oğuzhan Yalçın sayesinde kesişti. Oğuzhan Yalçın daha önce değişik takımlarda benim oyuncumdu.  Benim özelliklerimden biri beraber çalıştığım bir oyuncu benim takımımdan ayrıldığı zaman bile onu takip ederim. Oğuzhan’ı da takip ediyordum. Daha sonra böyle bir birlikteliğe karar verdik.

Ben Fatih Özcan’ın başkan olmadığı bir dönem Çorum ile bir görüşmem olmuştu. Ama anlaşma sağlayamamıştık. Onun sonrasında ben Uşakspor’un başındayken, Çorum FK ile aynı otelde kamp yapıyorduk. O dönem Fatih Özcan ile ilk tanışmıştık. Bunların devamında da Çorum maceramız başlamış oldu” ifadelerini kullardı.(Spor Servisi)

Editör: TE Bilisim