Atatürk Spor Salonu arkasında, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait açık potalarda Cumartesi ve Pazar olmak üzere 2 gün süren 3x3 Basketbol Turu’nda, genç erkeklerde 9 takım mücadele etti. A grubu, Afroamericans, Uçan Balık, Arizona Team ve Team Up, B grubu ise, Vaviyen, Baba Kolej, Team 23, Ç.M.T ve Çöl Kartallarından oluştu.
Tek devreli lig statüsüne göre oynanan grup maçları sonunda, A grubundan Uçan Balık ve Arizona Team, B grubundan da Çöl Kartalları ile Team 23 yarı finale yükseldi.
Yarı final ve final maçları Pazar günü oynandı. Yarı finalde, Uçan Balık, Team 23’ü 8-5, Arizona Team da Çöl Kartallarını 13-3 yenerek finale yükseldi.
Oldukça çekişmeli geçen final maçında, Uçan Balık’ı 9-8 yenen Arizona Team, şampiyon oldu. Üçüncülük maçında ise, Çöl Kartalları, Team23’ü 14-5 mağlup etti.
Büyük erkeklerde ise, 2 grupta 12 takım mücadele etti. A grubunda, Cerebellemus, 4x4, Son Fısıltı, Wordpress, Yıkım Ekibi ve Last Champion, B grubunda ise, Beş Vakit, Teori Team, Gençlikspor, Bestplayers, Merkay3338 ve Fast-Break takımları yer aldı.
Grup maçları Cumartesi günü tek devreli lig statüsüne göre oynandı. Maçlar sonunda, A grubundan Last Champion ve 4x4, B grubundan da Beş Vakit ve Teori Team yarı finale yükseldiler. Yarı final maçlarında, Last Champion, Beş Vakit’i 16-4, 4x4 de Teori Team’ı 8-5 yenerek finale yükseldi.
Last Champion, baştan sona üstün oynadığı final maçında 4x4’ü 19-3 yenerek şampiyon olurken, 25-26 Temmuz tarihlerinde İstanbul Caddebostan Sahili’nde düzenlenecek olan Türkiye Finallerinde Çorum’u temsil etme hakkı kazandı. Büyük erkeklerde, Teori Team’ı 10-6 yenen Beş Vakit üçüncülüğü elde etti.
Basketbol İl Temsilcisi Demet Gökmen, turnuvanın centilmence geçtiğini belirtirken, dereceye giren tüm takımları kutladı.
(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim