Çorum Belediyespor’un bu sezon şampiyon olacağına inandığını da yineleyen Belediye Başkanı Külcü, “Çorum’un en büyük problemi taraftar. Taraftarla seyirciyi ayırmak lazım. Belediye, takımı kurup şampiyonluk için her şeyi yaparken, koskoca şehrin de bir şeyler yapması gerekmiyor mu? Statlar, kimsenin nefsini tatmin edeceği yerler değil. Herkes işini yapsın. Taraftar çekirdek çitlemek yerine orayı sallasın” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı ve aynı zamanda Çorum Belediyespor’un Onursal Başkanı Muzaffer Külcü, dün spor basını ile sohbet toplantısı düzenledi. Mevlana Spor Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Çorum Belediyespor Kulüp Başkanı Zeki Gül, Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Nadir Solak, Çorum Belediyespor 2.Başkanı Ömer Balaban, Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkan Yardımcısı Mahmut Yabacıoğlu ve Çorum Belediyespor Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Ercan da katıldı.

Belediyenin spor yatırımları ve spor faaliyetleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Külcü, basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı.

YENİ KULÜBÜ KURMAKLA NE KADAR DOĞRU BİR ADIM ATTIĞIMIZI GÖRÜYORUM

Belediye olarak ‘her zaman, her yerde spor’ anlayışı içerisinde Çorum’a hizmet ettiklerini kaydeden Belediye Başkanı Külcü, lisanslı sporcu sayısını artırmak, tesisleşme ve faaliyet çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini belirtti. Dünya genelinde olduğu gibi Çorum’da da futbolun diğer branşlara göre daha göz önünde olduğunu ve önemsendiğini kaydeden Muzaffer Külcü, “Arkadaşlarla, Belediye ve Spor İşleri Müdürlüğü bünyesinde yaptığımız çalışmaları masaya yatırdık. Yeni bir yol haritası hazırlamalı mıyız diye konuştuk. Neticede, futbolla diğer branşları ayırmak için Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği adı altında yeni bir kulüp kurduk. Kulübün başkanlığına da Spor İşleri Müdürümüz Nadir Solak’ı getirdik.

Kulübümüz kurulalı kısa bir süre olmasına rağmen yapılan çalışmaları gördükten sonra ne kadar doğru bir adım attığımızı görüyorum.

Futbol kendi mecrasında devam ederken, biz tüm enerjimizi diğer branşlar için kullanacağız” dedi.

BÖLGENİN EN İYİSİYİZ

Belediye olarak lisanslı sporcu sayısını artırmaya yönelik çalışmaların devam ettiğini de kaydeden Belediye Başkanı Külcü, “Yetenekli sporcuları keşfedip Türk sporuna kazandırmak gibi bir hedefimiz var. Bu bakımdan, bölgede bunu en iyi yapan belediyeyiz.

Geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanımız da bir televizyon programında söyledi. Dedi ki, yetenekli sporcuların tespiti için Belediye imkânları kullanılmalı. Biz de, yetenekli sporcuları keşfetmek için tüm imkânları seferber ettik. Bunu yapmazsak, geldiğimiz yer, futbolda gelinen nokta olur. Bu sezon Süper Lig’in ilk haftasında ilk 11’de sahaya çıkan 198 futbolcudan 136’sı yabancı, 15’i ise gurbetçi. Sadece 47’si Türk. Milli Takım’da oynatacak futbolcu bulunamıyor. Bu sorunu diğer branşlarda da yaşamamak için işe buralardan başlamak lazım. Altyapıları güçlendirmek, yetenekli sporcuları tespit edip Türk sporuna kazandırmak lazım. Biz de tam olarak bunu yapmaya çalışıyoruz” dedi.

ÇORUM’UN TARAFTAR PROBLEMİ VAR

3.Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Çorum Belediyespor’la ilgili de konuşan Belediye Başkanı Külcü, takımın başarılı sonuçlar aldığını belirtirken, sezon sonunda şampiyon olacağına inandığını söyledi.

Çorum’un en büyük problemlerinden birinin taraftar konusu olduğuna dikkat çeken Külcü, “Öncelikle taraftar ve seyirciyi ayırt etmek lazım. Taraftar, maça yüreği ile gelen ve takımını destekleyendir. Seyirci ise maça gelen ancak çekirdeğini çitleyerek sadece seyredendir.

Başarı gelecekse bu sadece yönetim ve takımın istemesiyle olacak bir şey değil. Her zaman ’12.adam’ dediğimiz taraftarın da devreye girmesi lazım. Her şeyi belediye yapacak ama 260 bin kişilik şehrin de bir şeyler yapması gerekmiyor mu? Eğer iddialıysak, şehir olarak da gereğini yapmalıyız. Maça gelenler, çekirdek çitlemek yerine orayı sallasınlar.

HERKES İŞİN YAPSIN

Yönetici ve hoca kendi işini yapsın, futbolcu sahaya topunu oynasın, taraftar tribünden destek versin. Herkes kendi işini yapsın. Herkes işini yaparsa başarı da gelecektir.

İnşallah, yeni sezonda yeni statta yeni alışkanlıklar edinelim. Kötü alışkanlıklar eski statta kalsın. Yeni statta yeni bir yapılanma olacağını düşünüyorum. Elimizdeki malzeme insan. İnsan ne kadar isterse o kadar olur” şeklinde konuştu.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim