Türkiye Güreş Federasyonu tarafından Çorum'da düzenlenen Türkiye Büyükler Serbest Güreş Şampiyonası müsabakaları 15 Temmuz Spor Salonu'nda gerçekleştirilmeye devam ediyor. 45 ilden 600 sporcunun katıldığı şampiyonada müsabakalar büyük çekişme ve heyecanla geçiyor. Yarın sona erecek organizasyonda final müsabakaları oynanırken, güreş severler sporcular Taha Akgül ve Fatih Erdin'in mücadele ettiği müsabakaları da yakından takip ediyor.

'BÜTÜN HEDEFİMİZ 2020 TOKYO OLİMPİYATLARINA TAM KADRO GİDEBİLMEK'

Şampiyona ile ilgili değerlendirmeler bulunan Türkiye Güreş Federasyonu Milli Takımlar Koordinatörü Adem Varlık, "Geçen hafta içi ve hafta sonunda Bursa ve Yalova'da Türkiye şampiyonamız vardı. Bursa'da Grekoromen Türkiye Şampiyona'sını tamamladık. Ardından Kadınlar Türkiye Şampiyonası'nı Yalova'da yaptık. Çorum'da ise serbest stilde Türkiye Şampiyonası'nı gerçekleştiriyoruz. Bütün bunlar 2020 Tokyo Olimpiyatları hazırlıkları içerisinde önemli organizasyonlar" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"2019 yılı, Tokyo Olimpiyatları için vize ve kota senesi. Kazakistan'da yapılacak Dünya Şampiyonasında bütün ülkeler olimpiyat için kota almaya çalışacaklar. Bizimde hedefimiz orası. 2019 yılı içerisinde inşallah sporcularımızla en yüksek alanda kota almak için mücadele vereceğiz. Bütün hedefimiz 2020 Tokyo Olimpiyatları'na tam kadro gidebilmek. Çünkü artık Türk güreşi halkın günlünde bir efsane. İşte bu efsanenin geri dönüşü 2015'de Amerika'da başladı. İnşallah Tokyo'da da 52 yıl değil, belki de 60 yıl aradan sonra en büyük başarıya ulaşmak istiyoruz."

'BAŞARILARIMIZI SÜRDÜRMEK İSTİYORUZ'

Ankara ASKİ Spor Kulübü Başkanı Mehmet Genç ise organizasyondaki hedeflerinin hem bireysel hem de takım olarak şampiyonluk elde etmek olduğunu söyleyerek "Olimpiyat şampiyonumuz, takım kaptanımız Taha Akgül de burada güreşini yapıyor. Hedefimiz takım olarak Türkiye Şampiyonu olmak. ASKİ Spor Kulübü olarak pek çok sporcumuz bugüne kadar büyük başarılara imza attı, bundan sonra da atmayı sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

'ÜLKEMİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİM'

Ankara ASKİ Spor güreşçisi, olimpiyat şampiyonu Taha Akgül ise "Burada kulübüm adına mücadele ediyorum. Genç sporcu arkadaşlarım var. Onlarla mücadele veriyorum. Önümüzdeki hafta uluslararası turnuvamızı var. Onun öncesinde burada güreşmem çok iyi olacak. Çok iyi bir antrenman olacak. İnşallah burada güreşip, oradaki turnuvada ülkemi en iyi şekilde temsil edip birinci olmak istiyorum" dedi.

(Yusuf ÇINAR-Serkan BARIŞ)

Editör: TE Bilisim