Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu’nun (TSSF) 2018 yılı faaliyet programında yer alan Paletli Yüzme Kış Şampiyonası İstanbul’da yapıldı. Çorumlu sporculardan Tuğra Cilve, 2 dalda dereceye girerek Çorum’a 2 madalya kazandırdı.

Tozkoparan Spor Salonu’nda düzenlenen 4 gün süren ve 10 ilden 29 kulüp adına 169’u bayan 351 sporcunun yarıştığı şampiyonada Çorum’u antrenör Sedat Mesci nezaretinde Maviay Spor Kulübü’nden Tuğra Cilve, İlter Kaan Kaya, Tunahan Gökgöz ve Yusuf Coşkun temsil etti.

Çorumlu sporculardan Tuğra Cilve, 50 metre çift palet kategorisinde Türkiye ikincisi, 100 metre çift palet kategorisinde ise Türkiye üçüncüsü olup Çorum’a 1 gümüş, 1 de bronz madalya kazandırdı.

Aynı zamanda Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu İl Temsilcisi olan antrenör Sedat Mesci, sporcularının şampiyonada ortaya koydukları performansın ilerisi için umut verici olduğunu belirtirken, bu doğrultuda 15-18 Şubat tarihlerinde düzenlenecek olan Kulüplerarası Gençler Türkiye Şampiyonası’ndan umutlu olduğunu söyledi. Mesci, sualtı sporlarına Anadolu’da fazla ligi olmamasına rağmen Çorum’daki ilginin her geçen gün arttığının altını çizerken, destek verilmesi halinde Çorum’dan kısa zamanda milli sporcular çıkacağına inandığını da sözlerine ekledi.

(Rıfat KARA)

Editör: TE Bilisim