Geçtiğimiz Pazar günü Melikgazi Atış Poligonu’nda düzenlenen Hitit Kupası Trap Yarışmalarına katılım oldukça yüksekti. 5 kategoride düzenlenen yarışmaları, Çorum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, Tüm Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Fatih Koç ve Atıcılık İl Temsilcisi Fikret Sin’in yanı sıra çok sayıda vatandaş izledi. Çorum Belediyesi, yarışmacılara ve seyircilere öğle yemeği olarak ayran ve döner ikramında bulundu. Tüm Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Fatih Koç, kendilerine verdikleri destekten dolayı Çorum Belediyesi’ne teşekkür etti.
Oldukça çekişmeli geçen yarışmalar sonunda, genç bayanlarda Sevcan Ersavaş birinci, Ceren Özkaya ikinci, genç erkeklerde Mustafa Aksoy birinci oldu.
Veteranlar kategorisinde, Aslan Özkaya birinciliği alırken, Bahri Apraş ikinci, Orhan Çakır üçüncü oldu.
Avcılar kategorisinde, Fatih Kara birinci, Atilla Ahıska ikinci, Mustafa Taşdelen de üçüncü oldu. Lisanslı büyükler kategorisinde ise, Mehmet Ersavaş birinciliği elde etti. Mehmet Koç ikinci olurken, Cemal Beker üçüncü oldu.
Dereceye giren trapçılar kupayla ödüllendirildi.
Öte yandan, Hitit Kupası Trap Yarışmalarında, şehitler unutulmadı.
Hitit Kupası’na katılan atıcılar, son günlerde yaşanan terör olaylarında şehit düşen asker ve şehitler için saygı atışı yaptılar. Atıcılar, terör olaylarının bir an evvel sona erip Türkiye’nin huzur ortamına kavuşması dileğinde bulundular.
(Bülent USLU)

Editör: TE Bilisim