Atıcılık Federasyonu’nun 2018 yılı faaliyet programında yer alan Double Trap Türkiye Şampiyonası Kocaeli’de yapıldı. Çorumlu trapçılar ferdi olarak iki Türkiye şampiyonluğu kazanırken, takımlar genel klasmanında ise üçüncülük elde ettiler.

Şampiyona’ya Çorum’dan Sevtap Berrin Faydacı Velioğlu, Buket Sin, Celal Taşdelen, Fikret Sin, Mustafa Recai Velioğlu, Erkan Çöp, Mehmet Caymaz, Cemal Beker, Satılmış Çalışkan, Ceren Özkaya ve İsmail Caymaz katıldı. Çorumlu 12 trapçının yanı sıra şampiyonaya Kastamonu’dan 8, Düzce’den 5, Denizli’den 4, Muğla’dan 2, Çanakkale’den de 1 olmak üzere 32 sporcu katıldı.

Atıcılık İl Temsilcisi Celal Taşdelen’in yaptığı açıklamaya göre, yıldız erkekler kategorisinde atış yapan Yunus Emre Güneş Türkiye şampiyonu olurken, aynı zamanda Türkiye rekorunu da egale etti. Genç bayanlarda ise Ceren Özkaya Türkiye şampiyonluğunu kazandı.

Büyük erkekler kategorisinde Celal Taşdelen, Fikret Sin ve Mustafa Recai Velioğlu’dan oluşan Çorum takımı Türkiye üçüncülüğünü elde etti.

(Ömür SOYTEMİZ)

Editör: TE Bilisim