Transfer Komitesi Üyesi Sinan Özdilli, “Bildiğiniz gibi transfer dönemi resmi olarak 17 Haziran’da başladı. Ancak Futbol Federasyonu yeni sezondaki kontenjan oyuncu kuralı ile ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Konuyla ilgili açıklamanın yapılmasından hemen sonra transfer çalışmalarına hız vereceğiz. Prensip anlaşmasına vardığımız birkaç oyuncu var. Ama kontenjan kuralı ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadığı için hareket edemiyoruz” dedi.

Kararın bugün veya yarın açıklanmasını beklediklerini kaydeden Sinan Özdilli, “Sanırım Salı veya Çarşamba günü transfer çalışmalarımız yoğunlaşır” ifadesini kullandı.

Kulislerde, yeni sezon için 3.lig kulüplerinin kadrolarında 1992 ve daha önce doğan futbolcu yaş gruplarından kadrolarında en fazla 10 oyuncu bulundurabileceği konuşuluyor. Buna karşılık, Kulüpler Birliği’nin 1992 olarak konuşulan kontenjan yaşının 1993 olarak belirlenmesi için kulüplere yazı gönderdiği ancak Çorum Belediyespor’un öneriyi kabul etmediği öğrenildi.

Kontenjan futbolcu uygulamasında 1992’nin baz alınması durumunda Çorum Belediyespor’da bugüne kadar yapılan anlaşmalarda 6 futbolcu kontenjan kategorisine giriyor. Bu futbolcular, Akın, Abdullah, Salim, Emre, Doğukan ve Yakup Kayış. Yani kontenjanın 1992 olarak belirlenmesi halinde Çorum Belediyespor bu yaş kategorisinden sadece 4 futbolcu daha alabilecek.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim