Çorum Belediyespor Teknik Direktörü Yusuf Tokuş, deplasmanda Uşakspor’a 4-3 yenildikleri maçta üstün performans sergilemelerine rağmen hakem hataları sonucu sahadan puansız ayrıldıklarını söyledi.

Uşakspor maçına puan parolasıyla çıktıklarını kaydeden Tokuş, “Maça iyi de başladık. Golü bulup öne geçtik. Ancak, bireysel hatalardan iki gol yedik. Bunun yanında hakem net bir penaltımızı vermezken, rakibe olmayan bir penaltı çaldı. Yetmezmiş gibi futbolcumuz Yasin’i kırmızı kartla oyundan attı. O da yetmedi, beni de tribüne gönderdi. Aleyhimize verdiği penaltı pozisyonunda eylem ceza sahası dışında oldu ve rakibe bir müdahale yok. Orta hakem ceza sahası dışı diye faul verdi, yardımcısı penaltı diye içeriyi gösterdi. Yediğimiz dördüncü golden önce Abuzer’e ceza sahasında yapılan hareket net penaltı. Onu vermedi, dönen top kalemizde gol oldu. Tüm bunları üst üste koyunca hakemlerle ilgili çok ciddi soru işaretleri doğuyor.

Oynadığımız futbolla en azından 1 puanı hak ettiğimizi düşünüyoruz. Ancak, sahadaki başarılı performansımız yeterli olmadı. Bunu, maçı sahada veya televizyondan izleyen herkes gördü.

Sahadaki mücadelemizin karşılığı puandı ama hakemleri geçemedik. Ben, ortaya koydukları mücadeleden dolayı tüm futbolcularımı kutluyorum. Puan farkı 8’e çıktı. 3 puanlı sistemde bu fark o kadar önemli değil. Biz, sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bunun için de, Çarşamba günü (yarın) Tekirdağspor’la oynayacağımız maç çok önemli. Kazanıp yeniden çıkışa geçmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim