Çorum Belediyespor Teknik Direktörü Yusuf Tokuş, 2-0 öne geçtikleri ancak 2-2 biten Şanlıurfa Karaköprü Belediye maçıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, galibiyeti kaçırdıkları için üzgün olduklarını ifade ederken, bugüne kadar kaybettikleri puanları telefi edecek güce sahip olduklarını söyledi.

Şanlıurfa Karaköprü Belediye maçını kazanarak iç sahada ilk galibiyetlerini almak istediklerini ve tüm olumsuzluklara rağmen 2-0’lık avantaj yakaladıklarını kaydeden Yusuf Tokuş, “Maçın henüz 22. dakikasında gördüğümüz kırmızı kartla 10 kişi kaldık. Bu nedenle de oyun anlayışımızda değişikliğe gitmek zorunda kaldık. Ancak her şeye rağmen 2-0 öne geçen taraf olduk. Penaltıdan yediğimiz 1 gol ve hemen ardından yapılan ortada kademe hatasından yediğimiz 1 gol daha oldu. Sonrasında da 9 kişi kaldık. 9 kişi kaldıktan sonra amacımız duran toptan gol bulmaktı. Bulamazsak bile maçı 2-2 bitirmeyi düşündük” dedi.

Uzun lig maratonunda her takımın puan kaybedeceğini de belirten Yusuf Tokuş, “Bu haftaki sonuçlara bakıldığı zaman Tarsus ve Uşak mağlup, Kızılcabölük ve Kocaeli berabere. Bunlar futbolun içerisinde olan şeyler. Biz bu maçtan galibiyetle ayrılmış olabilseydik şuan 2. sıradaydık. Liderle de aramızda 1 puan kalmıştı. Ancak dediğimiz gibi bizim bu puan kayıplarını telafi edecek gücümüz var. Şuan liderle aramızda 3 puan var. Abartılacak bir şey yok. Bu ligde strateji ve puanlama çok önemli. Yenemiyorsan, yenilmeyeceksin.

Bizim de üst üste kazanacağımız ve seri yakalayacağımız haftalar olacaktır. O haftalar geldiği zaman da zaten bu takım en yakın rakibine 4-5 puan atacak güce sahiptir. İnşallah bunları da bekliyoruz. Ben takımımdan her zaman memnunum. En azından maçlarda kopmuyoruz. 9 kişi de kalsak aslanlar gibi mücadele ediyorlar. Galibiyet serisi yakaladığımızda Çorum halkı gerçek gücümüzü görecek” şeklinde konuştu.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim