Ziyarette Hüseyin Teke'ye Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Nadir Solak'ta eşlik etti. Belediye Başkanı Zeki Gül ziyarette yaptığı konuşmada, "Güreş İl Temsilcimiz Hüseyin Teke, dün itibariyle Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Güreş takımının yönetiminden ve Güreş Koordinatörlüğünden ayrıldı. Hüseyin Abimiz, Türk Güreş tarihine, güreşiyle olduğu kadar hocalığıyla, idareciliğiyle, koordinatörlüğüyle, yetiştirdiği sporcularla geçen bir hemşehrimiz. Hüseyin Teke, aktif spor hayatında da, güreş sporuna yönelik hizmetlerinde de şehrimizin ve bu şehrin insanlarının gururu oldu" dedi.

Başkan Gül, "Çorum güreş sporuna çok büyük isimler kazandıran bir şehir. Türkiye’de Güreş branşında birçok efsane ismimiz var. Son dönemin efsane ismi de Hüseyin Teke’dir. Ata sporumuz, uluslararası müsabakalarda en fazla başarı kazandığımız branş olan güreşi Çorum’da yeniden ayağa kaldıran Adam Hüseyin Teke’dir. Çalışkanlığıyla, azmiyle daha da önemlisi samimiyetiyle Çorum’da güreş sporuna uzun yıllar hizmet etti. Gerek il temsilciği görevinde, gerekse Belediyemiz spor kulübünde görev yaptığı süre boyunca ben bütün samimiyetine yakından şahit oldum. Çalışmasına, titizliğine, babacanlığına yakından şahit oldum. Hiçbir zaman kendi menfaatini düşünmedi. Kendi menfaatini, kesesini düşünenlere, bunları düşünerek spor yapanlara da asla pirim vermedi. Belediyemizin tek bir kuruşuna halel getirmeden görevini en güzel ve örnek şekilde yaptı. Gençlerin yetişmesi için cebinden de, zamanından da feragat etti. Bunun mükafatını da şehir olarak fazlasıyla aldık. Türkiye’de güreş denildiğinde Çorum, akla gelen ilk merkezlerden bir tanesiyse bunda gerçekten Hüseyin Teke Abimizin alın teri vardır, emeği vardır” dedi.

Güreş İl Temsilcisi Hüseyin Teke ise, şehrimizde güreş branşını en üst seviyelere çıkartmak için çaba gösteriyoruz. Bu çalışmaları yaparken bizlerin her zaman yanında olan, destekleyen Belediye Başkanımız Zeki Gül'e teşekkür ediyorum. Bundan sonrada güreşe desteğim devam edecek dedi.

Editör: TE Bilisim