Lider Düzyurtspor engelini de 2-0’la geçen Çorum Belediyespor, üst üste 3. galibiyetini alarak hem zirveye bir adım daha yaklaştı, hem de en önemlisi istikrarı yakaladı.

 

İç sahada kazanılan 3-1’lik Aksaray maçı ve deplasmanda alınan 3 gollü Elazığ Belediye galibiyeti Düzyurtspor maçında tribünlerin hatırı sayılır şekilde dolmasına neden oldu. Tribünlerin dolmasında bilet fiyatlarının da düşürülmesinin etkisi var. Ama bu durum Çorumluların Belediyespor’u benimsemeye başlamalarının ve başarıya ne kadar susadıklarının bir göstergesi olarak da değerlendirilebilir.

 

Düzyurtzpor’un Çorum’a yenilgisiz lider olarak gelmesine maçın ilk yarım saatlik bölümünü izledikten sonra şaştım. Açıkçası, adı gibi düz bir takım. En belirgin özellikleri, araya atılan toplardaki etkinlikleri. Bunun dışında dümdüz bir takım. Buna karşılık Çorum Belediyespor, maça üst düzeyde bir motivasyonla çıktı. Zaten sezon başından beri Belediyespor’un en büyük sorunu konsantrasyondu. İç sahada alınan Elibol Sandıklı yenilgisi ve Bursa Nilüferspor beraberliği Belediyespor’un motivasyon sorununa örnek gösterilebilir ki, bu maçlardan da 3 puan alınmış olsaydı grubun lideri bugün Belediyespor olacaktı. Ama her şeyde bir hayır olduğunu unutmamak lazım.

 

Maça gelecek olursak, Buğra’nın henüz 2.dakikada attığı gol Belediyespor’un özgüvenini artırdı. Bir topa 3 futbolcunun birden basması Belediyespor’un galibiyete ne kadar şartlandığının göstergesiydi. 60.dakikaya kadar rakibine pozisyon vermeyen Belediyespor, son bölümlerde farkı kaçırdı. Sadece Murathan ve Oğuzhan Yalçın yakaladıklarını atsa maç 5-0 biterdi. 90.dakikada Hüseyin’in kendi kalesine attığı golle farkı ikiye çıkartan Belediyespor derin bir oh çekti.

 

Sonuçta 6 puanlık bir maçı kayıpsız geçen Belediyespor, zirve ile aradaki puan farkını 4’e indirirken, 2. sıraya yükselip şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olduğunu gösterdi. Alınan bu kritik galibiyet ve lidere ilk yenilgisini tattıran takım olmak müthiş bir itici güç olacak. Ama abartılırsa faturasının ağır olacağını belirtmekte yarar var.

 

Maçın orta hakemi Osman Ender Bulut çok kötüydü. Birinci yardımcısı Oğuzhan Şenler ondan da kötüydü. Oğuzhan Şenler’in kaçırdığı bir ofsayt var ki, gol olsa çık işin içinden çıkabilirsen. Allah’tan ki kaleci Çağrı çok formda da gole izin vermeyip hem takımını, hem de hakemi kurtardı.

 

Belediyespor’da işler iyi gidiyor. Bunda takımın daha cesaretli oynaması ve özgüvenin yanı sıra forma rekabetinin artmasının etkisi büyük. Ama hala rekabet ortamı olması gerektiği kadar değil. Ben ısrarla Eray ve Kıvanç’ın da kazanılması gerektiğini düşünüyorum. Çok yönlü bu iki oyuncu takıma çok şey katacaktır.

 

Düzyurtspor galibiyeti ve son haftalardaki başarılı sonuçlardan dolayı yönetim, teknik heyet, futbolcular ve emeği geçen herkesi kutluyorum. Yine söylüyorum, Belediyespor bu grupta elini kolunu sallayarak ilk beşe girer. Ama rahatlıkla ulaşılabilecek bir şampiyonluk varken hedefi kısıtlamanın anlamsız olduğunu düşünüyorum.