AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu’nun daveti üzerine Çorum’a gelen Çolak, Çorum Belediyespor futbolcuları ile yemekte bir araya geldi. Yemeğe Çorum Valisi Ahmet Ahmet Kara, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Belediyespor Kulübü Başkanı Zeki Gül, teknik heyet, kulüp yöneticileri ve futbolcular katıldı.Yemekte bir konuşma yapan Çorum Belediyespor Kulübü Başkanı Zeki Gül, kuruluşunun ilk yılında amatör ligde, ikinci yılında ise Bölgesel Amatör Lig’de şampiyon olan takımı kuruluşunun üçüncü yılında da Spor Toto 3. Lig’de şampiyon yapmak istediklerini söyledi.
Türkiye liglerinde futbolcusuna borcu olmayan, esnafa borcu olmayan hesabını kitabını iyi yapan ender kulüplerinden birisi olduklarını dile getiren Gül, “Saha dışındaki çalışmalarımız, milletvekilimiz, valimiz, belediye başkanımız ve sivil toplum kuruluşları olarak beraber olduğu sürece Eskişehir’de o kupayı Çorum’a taşıyıp en güzel şekilde karşılanacağımızı düşünüyorum. Futbolcularımızın da o günü düşünerek sahada mücadele edeceğine inancım tamdır” dedi.Futbol takımlarında maddi desteğin önemine dikkat çeken Gül, “Belediye başkanımız geri planda durarak bizim maddi sıkıntıya girmememiz için taşın altına elini değil, gövdesini ortaya koydu. Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Yoğun siyasi çalışmalara rağmen spora sağladığı katkılar ve bize sağladığı bu ortam için milletvekilimiz Salim Uslu’ya da huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.Eskişehir’de 26 Mayıs’ta oynanacak final maçı öncesi taraftara da çağrıda bulunan Gül, final maçına gitmek isteyen tüm taraftarlar için araç tahsisi yapılacağını ve hiçbir sorun bulunmadığını sözlerine ekledi.

TANJU ÇOLAK: "TAKIMINIZA SAHİP ÇIKIN
"Ünlü futbolcu Tanju Çolak da, Çorumlular’a seslenerek, “Bay, bayan sporu seven, destek verecek olan tüm Çorumlulara sesleniyorum. Lütfen maça gidin. Takımınıza sahip çıkın. Çorum Belediyespor sizin takımınız” dedi.Kulüp başkanı Zeki Gül’ün konuşmasında borçlarının bulunmadığı yönündeki sözleriyle ilgili de açıklama da bulunan Çolak, “Başkan, ’Hiçbir borcumuz yok’ dedi. Futbolcularımız da sahaya çıkacak aldıklarının karşılığını alın teriyle verecek. Başka çıkış yok. 2009 yılından bugüne Çorum Belediyesi hep ilkleri yapmış. Güzellikleri yaşatmış. Tarihe geçmek istiyorsanız, çıkacaksınız salı günü insanın vücudunda kullanmadığı farklı depolar vardır. Bu yedek depoyu hayatınızda hiç kullanmadınız. Salı günü kullanmak zorundasınız. Başarı daha çabuk gelecek. Sizler tarihe geçip kazanacaksınız. Siz kazanın gelin, esnafla konuşup primleri büyüteceğim” ifadelerini kulandı.

"BEŞİKTAŞ’IN ŞAMPİYON OLMASINI ÇOK İSTİYORDUM, OLMADIYSA GALATASARAY OLSUN"
Konuşmasının sonunda bir basın mensubu “Galatasaray ve Fenerbahçe’de forma giyen birisi olarak kimin şampiyon olmasını istersiniz” sorusu üzerine Çolak, “Ben Galatasaraylıyım kardeşim Galatasaray’ın şampiyon olmasını istiyorum. Canı yürekten. Fenerbahçe de büyük takım. Ben bu yıl Beşiktaş’ın şampiyon olmasını çok istiyordum. Beşiktaş’ın olacağına inanıyordum. Olmadıysa Galatasaray olsun” sözleriyle yanıtladı.
Editör: TE Bilisim