Erkekler Türkiye 2.Voleybol Ligi 3.Grup’ta ilk yarının lideri Sungurlu Belediyespor oldu. Çorum temsilcisi, sezon başından beri nefes nefese zirve mücadelesi verdiği Yozgat ekibi Sorgun Belediye’yi, başhakemliğini Hasan Olgun’un yaptığı maçta 3-0 gibi net bir skorla yenerek puan farkıyla liderlik koltuğuna oturdu.

Pazar günü Sungurlu Mahmut Atalay Spor Salonu’nda oynanan ve tribünlerin tamamen dolduğu maçta Sungurlu Belediye oyunun kontrolünü hep elinde tuttu. İlk seri 25-15 gibi farklı bir skorla alan Sungurlu Belediye 1-0 öne geçerken, ikinci set çekişmeli geçti. Sungurlu Belediye güçlü rakibine bu sette de 25-22 üstünlük sağlayarak farkı ikiye çıkarttı ve galibiyet yolunda önemli bir avantaj elde etti. Üçüncü seti de 25-20 kazanan Sungurlu ekibi sahadan 3-0 galip ayrılıp 3 puanı hanesine yazdırdı.

Bu sonuçtan sonra yenilgisiz tek takım olarak kalan Sungurlu Belediye 20 puanla liderlik koltuğuna otururken, ilk yenilgisini alan Sorgun Belediye 17 puanla sezonun ilk yarısını 2.sırada tamamladı.

Grupta, haftanın diğer maçlarında ise, Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, Erzurum Spor Lisesi’ni 3-0, Ordu Anadolu İmam Hatip Lisesi de Gümüşhane Telekom’u 3-2 yendi.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim