Futbol İl temsilcisi Engin Ayan’ın yaptığı açıklamaya göre, İl Futbol Tertip Kurulu önceki akşam olaylı maçla ilgili hakem, gözlemci ve saha komiseri raporlarının yanı sıra olayla ilgili görüntüleri inceledi. Kurul, incelemenin ardında, olayları başlatan, hakeme ve rakip takım sporcularına saldıran Sungurlu Belediyesporlu futbolcu İbrahim Aydemir ve rakip takım futbolcusuna kafa atan Sungurlu Belediyesporlu futbolcu Berkay Tıknazoğlu’nu tedbirli olarak İl Futbol Disiplin Kurulu’na sevk etti.

Bu iki futbolcunun yanı sıra, taraftarları toplu halde hakem ve Türkiye Futbol Federasyonu aleyhine küfür içerikli ve hakemi aşağılayan tezahüratlarda ve kendi futbolcularını şiddete teşvik eden tezahüratlarda bulunmaları nedeniyle Sungurlu Belediyespor’u Amatör Futbol Disiplin Kurulu’na sevk etti. Sungurlu Belediyespor, 21 Ocak’ta İl Özel İdaresi Gençlik ve Spor Kulübü ile Sungurlu’da oynanan maçtan sonra yaşanan olaylar nedeniyle de AFDK’ya sevk edilmiş ve 1 maç seyircisiz saha kapatma cezasına çarptırılmıştı.

İl Futbol Tertip Kurulu, tatil edilen Çimentospor-Sungurlu Belediyespor maçının sonucunun Amatör Futbol Disiplin Kurulu’nca tescil edilmesi için hazırlanan dosyayı ve video görüntülerini de Türkiye Futbol Federasyonu’na gönderdi.

Editör: TE Bilisim