Erkekler Türkiye 2.Voleybol Ligi 2.Grup’ta Play-Off’a kalma mücadelesi veren Sungurlu Belediyespor, kendisi ile birlikte aynı hedefi kovalayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u deplasmanda 3-0 yenerek hem galibiyet serisini 5 maça çıkarttı, hem de rövanşı alarak iddiasını sürdürdü.

Pazar günü saat 19.00’da Burhan Felek Spor Salonu’nda başlayan maçın genelinde kontrolü elinde tutan Sungurlu Belediyespor, ilk seti fazla zorlanmadan 25-17 alarak 1-0 öne geçti. Çekişmeli geçen ikinci sette rakibine öne geçme fırsatı tanımayan Sungurlu Belediye, seti 25-23 kazanarak farkı ikiye çıkarttı. Üçüncü sette daha rahat bir oyun sergileyen Çorum temsilcisi, bu sette de rakibine 25-16 üstünlük ağladı ve sahadan 3-0 galip ayrıldı.

Bu sonuçtan sonra puanını 27’ye yükselten Sungurlu Belediyespor, aynı puanlı İstanbul Büyükşehir Belediyespor’la ikinciliği paylaştı.

Grupta, haftanın diğer maçlarında ise, Merzifongücü Ziraat Bankası’nı 3-2, Hasan Gençlik, Mahir Başer Ortokulu’nu 3-1, Karamürsel İdmanyurdu da Ovacık Gençlikspor’u 3-0 mağlup etti. Tekirdağ Gençlik Hizmetleri, Yeni Kandıra karşısında 3-0 hükmen galip sayıldı.

Bu sonuçların ardından Karamürsel İdmanyurdu 33 puanla liderliğini sürdürdü.

Son 5 maçını kazanarak dikkatleri üzerine çeken Sungurlu Belediye, 5 Şubat Pazar günü Zonguldak deplasmanında Hasad Gençlikspor’la karşılaşacak.

6 grupta 63 takımın mücadele ettiği Erkekler Türkiye 2.Voleybol Ligi’nde, gruplarını ilk ikide bitiren 12 takımla birlikte en iyi 4 grup üçüncüsü Play-Off’a yükselecek. Play-Off finalleri sonunda 4 takım 1.lige yükselecek. Gruplarını son sırada tamamlayan takımlar ise 3.lige düşecek.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim